Az újpesti fideszes polgármester fenyegetőzik a pénteki ellenzéki tüntetés miatt!

0

Napok óta valamennyi újpesti ellenzéki párt tüntetést szervez az Újpesti Városháza elé – péntek 18:00 órára – a rabszolgatörvény, a propaganda és a helyi fideszes rezsim ellen. A Hírklikk értesülései szerint a hatályos jogszabályoknak eleget téve már előző héten csütörtökön bejelentették az eseményt az erre hivatott hatóságnál, ahol engedélyezték ezt a demonstrációt.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) Újpest polgármestere.

A polgármester, Wintermantel Zsolt és a helyi fideszes NER pedig kitalálta, hogyan tehetne keresztbe az ellenzéki tüntetés felszólalóinak. Van, ahol lekapcsolják a közvilágítást, és van, ahol a szomszédos jégpályára – ami a bejelentett tüntetéstől 5-10 méterre van -, “Zenés korcsolyázást” szerveznek, hogy ne lehessen érteni, mi hangzik el a színpadon.

Az újpesti polgármesternek nem ez az első gerinctelen húzása. Amikor az ellenzéki pártok az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz gyűjtöttek aláírásokat a városháza mellett található újpesti piac előtti téren, birtokvédelmi kérvényt nyújtott be az óbudai jegyzőhöz. Ráadásul figyelmeztetésben részesítette a pártokat, és kilátásba helyezte, hogy akár 2 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhat, ha folytatják az aláírásgyűjtést.

olkt.hu/hirklikk.hu