Az új fejlesztési miniszternő lakásán működő cégháló több száz millió forinttal károsította meg az országot!

0

Közel hatvan cég volt bejegyezve 2010 óta abban a 165 négyzetméteres rózsadombi lakásba, amely Bártfai-Mager Andrea tulajdonában áll. Ő lesz a negyedik Orbán-kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere. A cégek döntő többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött az elmúlt egy-két évben – írja a G7. A bejegyzett cégek Bártfai Mager Andrea volt férjéhez, Balogh Sándorhoz kötődnek. Neki több, Afrikával foglalkozó alapítványa van, részben az ő elgondolása alapján valósultak meg a nemzeti kereskedőházak, egyik szervezője volt a Budapest-Bamako Rallynak, és sok egyéb mellett a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Cégbirodalma hatalmas, több mint kétszáz társaságban van vagy volt érdekeltsége, és ezek meghatározó része már nem működik. A cégek ráadásul szinte kivétel nélkül felszámolással vagy kényszertörléssel szűntek meg.

A cégekben feltűnő személyek közül többen – Szerbin Éva, Szerbin Judit, Ringer Ferenc és Ringer Ferencné – szerepelnek a NAV áprilisban kiadott legnagyobb adótartozóinak listáján, amelyben a tízmillió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó magánszemélyeket sorolják fel. Az egyik legnagyobb tartozást azonban a korábban Afrika Holding néven futó Entebbe Invest halmozta fel, amelynek Balogh Sándor egy szlovákiai cégen keresztül volt a tulajdonosa. A cégnek 2012-ben közel 900 millió forintos árbevétele volt, 2013-ban mintegy 350 millió. Ezután azonban nem adott le beszámolót, és 2016-ban a cégbíróság megszűntnek nyilvánította. A cég 2016 óta szerepel a NAV listáján, eszerint 2016-ban 260 millió forint adótartozása volt.

Hasonló példát mutat a Balogh közvetett tulajdonába tartozó Chemokomplex is, amely a honlapja szerint „virágföldek és mezőgazdasági vegyi anyagok gyártásával” foglalkozik, a „nemzetközi piacot bombázza”, és „már több afrikai országgal folytat tárgyalásokat. Székhelye máig Bártfai-Mager Andrea lakásában van, és három év alatt több mint 400 millió forintos bevétele lett, ezt követően viszont elkezdték felszámolni. A portál megkérdezte a minisztert a Balogh Sándor körül forgó cégcsoportról, aki azt válaszolta, hogy az ingatlant „2004 és 2016 között egy könyvelőiroda használta”, más információ nem áll rendelkezésére.

Ez meglepő annak fényében, hogy a saját gyerekeik is több olyan céget vezettek, amely a lakásba volt bejegyezve.

Néhány, a lakásba bejegyzett társaság még mindig működik. Balogh Sándor a G7-nek először egy könyvelőirodát emlegetett, később pedig azt írta, hogy 29 éve foglalkozik „egyebek mellett cégfelvásárlással”, de konkrét választ nem adott.  Balogh Sándor volt a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft vállalat gazdasági igazgatója, de a gyakorlatban ő volt a cég tényleges vezetője. Közel állt a vizes vb-t felügyelő Seszták Miklós miniszterhez, volt, aki szerint ő volt Seszták helytartója. Balogh próbálta meg a szállodákon keresztülvinni, hogy ne kelljen kifizetni azokat a szobákat, amiket lefoglaltak előre központilag, de végül nem vettek igénybe.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!