Az országos pedagógussztrájk miatt megbénulhatnak az iskolák!

Óriási a sztrájkolási hajlandóság a tanárok körében, a nagyvárosi iskolák tantestületeinek többségében meghaladja az 50 százalékot.

Több ezer visszajelzés érkezett már a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) felmérésére, amellyel a tanárok sztrájkhajlandóságát szeretnék feltérképezni. Szűcs Tamás elnök a Népszavának azt mondta: az eddigi válaszadók mintegy 80 százaléka támogatja a munkabeszüntetést.

A sztrájkhajlandóság a városi, nagyvárosi iskolákban a legmagasabb, az érintett tantestületek többségében meghaladja az 50 százalékot. Van olyan iskola, ahol 45 tanárból 43 sztrájkolna. A PDSZ-elnök szerint jelentős azok aránya is, akik akár egy többnapos sztrájkot is bevállalnának.

A PDSZ megkezdte az egyeztetéseket a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) sztrájkbizottságához és a Szakszervezetek Együttműködési Fórumán (SZEF) belül megalakult közszolgálati sztrájkbizottsághoz való csatlakozásról is.

Szűcs Tamás szerint nagyobb a valószínűsége, hogy az előbbihez csatlakoznak, az MKKSZ és a PDSZ sztrájkkövetelései könnyebben “összefésülhetők”. Az MKKSZ által március 14-re szervezett országos közszolgálati sztrájkhoz szolidaritási sztrájkkal csatlakoznak majd.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Bayer Zsolt szerint az új-zélandi mészárlást Brüsszel szerveztette meg!

Rubóczki Tamás

Sokkoló közleményt adott ki a tűzoltó szakszervezet!

Rubóczki Tamás

Fidesz: Gyurcsányék lebontanák a határzárat, ezzel szembe mennének a magyar emberek akaratával!

O.L.K.T.