Az orosz legfelsőbb bíróság betiltotta az Emberi Jogokért mozgalmat

Felszámolta és töröltette a jogi személyek nyilvántartásából az orosz legfelsőbb bíróság pénteken a az egyik legrégebbi és legismertebb orosz jogvédő mozgalmat. Az Emberi Jogokért szervezet beszántását az igazságügyi minisztérium kérvényezte formai és eljárásbeli hibákra hivatkozva, például, hogy egy tavalyi ügyészségi vizsgálat során nem küldte meg időben a megfelelő dokumentumokat. Az igazságügyi tárca keresetében azzal érvelt, hogy a jogvédő szervezet

tevékenységével “durván megsérti” mind az orosz jogrendet.

A szervezet vezetője Lev Ponomarjov hiába kérte a tárgyalás elhalasztását, a legfelsőbb bíróság szerint a 13 elkövetett törvénysértés közül négy korrigálhatatlan. Az ítélet ki kihirdetését követően Ponomarjov kijelentette:

sem Moszkvában, sem országosan nem szüntetik be a tevékenységüket.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Ezt meg kell néznetek! Itt minden tisztán látható. Ezek vezetik az országunkat!

O.L.K.T.

Friss: Lemondott az asszonyverő fideszes médiaholding elnök!

Rubóczki Tamás

Szigetvári Viktor: Az Orbán-rezsim érdekeit szolgálja az Alkotmánybíróság azzal, hogy nem hajlandó döntést hozni a lex CEU és a civiltörvény ügyében!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!