Az Orbán-rezsim politikai célokra használja az elvileg független intézményeket

0

Ismét egy példa arra, hogy az Orbán-rezsim politikai célokra használja az elvileg független intézményeket: Péterfalvi Attila NAIH-elnök kötelezett minket, hogy töröljünk minden, az Európai Ügyészségért folytatott kampányban gyűjtött adatot. Mivel az íveket megsemmisítettük, ez azt jelenti, hogy az e-mail címlistánkat akarja elvenni, arra hivatkozva, hogy jogalap nélkül kezelünk személyes adatokat. Érdekes, hogy amikor a gyűjtés elején beküldtük az adatvédelmi tájékoztatót, nem volt vele probléma, de miután sikeres volt a kampány, hirtelen aggályos lett.
Péterfalvi levelét jelenleg is szakjogászokkal vizsgáljuk, de azt laikusként is el tudom mondani, hogy mélységesen igazságtalannak találjuk. Ezek szerint semmilyen politikai közösséget nem lehet építeni, nem lehet a velünk egyetértő emberekkel kommunikálni, még akkor sem, ha ők maguk, saját kezükkel adják meg az e-mail címeket. Szánalomra méltó, hogy egy jobb sorsra érdemes szakembert a NER fegyverként használ, nagyon kíváncsi lennék, mivel kényszerítik erre! Mert Péterfalvi vagy prostituálódott, vagy zsarolják.
Természetesen rögtön felmerül a Kubatov-lista kérdése, és már meg is tettük a magunk bejelentését. Az adatvédelmi hatóság 2012 óta nem hajlandó érdemben foglalkozni a kormánypárti adatbázissal, pedig abban egészen biztosan szerepelnek olyan emberek is, akik „E” betűt kaptak („elutasító” vagy „ellenség”), tehát biztosan nem járultak hozzá az adatkezeléshez. Itt lenne az ideje, hogy a NAIH által hivatkozott GDPR, az európai adatvédelmi rendelet alapján alaposan megvizsgálják ezt az adatbázist.

Hadházy Ákos

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!