Az OLAF is reagált az Eliost érintő nyomozás beszüntetésére

a magyar hatóságok bűncselekmény hiányában beszüntették a nyomozást az Elios-ügyként elhíresült, a miniszterelnök vejét érintő ügyben. Emiatt Magyarország rengeteg pénzt bukhat, az EP-bizottság illetékes képviselője pedig több mint meglepőnek nevezte a döntést. A magyar hatóságok egyébként 2015-ben, még az OLAF jelentés elkészülte előtt egyszer már megszűntették a nyomozást, Jávor Benedek EP-képviselő ezért fel is jelentette őket idén nyáron bűnpártolás miatt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=ZoRt79oC5

Az Euronews megkeresésére most az OLAF is válaszolt. Levelükben azt írják: 2017 végén az OLAF befejezte nyomozását, melyben 35, világítással kapcsolatos, az európai kohéziós alapokból finanszírozott ügyben találtak eltéréseket.

“Az OLAF nyomozása feltárta, hogy nem csupán súlyos szabálytalanságok voltak a projektek nagy részében, de érdekütközésre is bizonyítékokat talált.”

“Az OLAF megküldte végső jelentését pénzügyi ajánlásokkal az Európai Bizottság REGIO bizottságának, és törvényszéki ajánlásait a magyar Legfelsőbb Ügyésznek. Törvényszéki szinten a nemzeti igazságszolgáltatás feladata eldönteni, követi-e az OLAF ajánlásait. De még ha nem is nyitottak ügyet nemzeti szinten, ez nem érvényteleníti az OLAF eredményeit és a pénzügyi visszaélésre talált bizonyítékokat. Pénzügyi szinten, ugyanezen OLAF jelentés alapján, melyet a magyar hatóságoknak megküldtünk, az EB jelenleg is eljárást folytat”

 

euronews.com

Kapcsolódó cikkek

Vissza akart térni a közéletbe a bilincsben elvitt volt fideszes képviselő!

Rubóczki Tamás

Európa-ellenes rezsim

O.L.K.T.

Döbbenetes és undorító: A Fidesz családok tízezreit akarja utcára tenni – részletek a cikkben!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!