Az NVB úgy fél a Momentumtól mint a tűztől!

A párt mindkét kifogás ellen fellebbezett.

A Nemzeti Választási Bizottság múlt csütörtökön elutasította a Momentum nyilvántartásba vételi kérelmét a májusi európai parlamenti választásokra.

A testület az erről kiadott határozatban kifogásolta, hogy a párt hivatalos nyilvántartásban még mindig korábbi, Rózsa utcai székhelyén szerepel, miközben már új központjának címére kérte a bejegyzést.

A Momentum szerint ezt a változást korábban már átvezették a bírósági rendszeren, csak valamiért a birosag.hu-nnem jelent meg.

De az NVB azt is kifogásolta, hogy nem jelölhették volna hivatalos képviselőként Fekete-Győr Andrást, mert az NVB adatai szerint az ő megbízatása tavaly nyáron megszűnt. Hiába csatolt a Momentum bírósági végzést, mely igazolta, hogy Fekete-Győr megbízatása 2020 nyaráig tart, azt elutasították.

A párt mindkét kifogás ellen fellebbezett. Szerdán dönt a Kúria az ügyről. De az NVB határozatában is az áll, hogy amint a két probléma rendeződik, a pártot nyilvántartásba veszik.

A választási kampány szempontjából a nyilvántartásba vételi kérelem visszautasításának (egyelőre) nincs különösebb jelentősége, mert a nyilvántartásba vett pártok csak április 6-tól kezdhetnek ajánlásokat gyűjteni listájuk elindításához.

A pártok indulásához április 23-ig 20 ezer aláírást kell leadni.

Az európai parlamenti választásokat Magyarországon május 26-án tartják.

Kapcsolódó cikkek

MIÉRT?

H Miklós

Rendkívüli: Kiengedték a börtönből Kisbandit, az „alvilág pénztárosát, akitől fosik Orbán és Pintér!

Rubóczki Tamás

Elhunyt Baló György

Rubóczki Tamás