Az igazi keresztény Európát épp Orbántól kell megvédeni

Orbán illiberális hatalomátvételt hirdetett meg az Európai Unióban – így lehet röviden összefoglalni az EU-ellenes, hazugságokra, uszításra épülő, a nem létező bevándorlás veszélyével riogató szélsőjobboldali programot, mely civilizált országokban a közélet perifériáján jelöli ki egy párt vagy politikus helyét. A hétpontos programból hat pont foglalkozik a migránsokkal, nem törődve azzal, hogy a bevándorlás megszűnt veszély lenni Európában, az Európai Unió megállította a menekülthullámot és kezeli a bevándorlást. Orbánnak minden erre vonatkozó állítása hazug propaganda.

Az egyetlen pont, amely csak közvetve kapcsolódik a migrációhoz, a 6. pont, amely szerint ” Az EU-ban senkit se érhessen hátrány azért, mert kereszténynek vallja magát”. Megőrült ez a kergebirka ember, ha azt állítja, hogy a kereszténydemokrata Európai Néppárt által vezetett jogállami Európában bárkit hátrány ér azért, mert kereszténynek vallja magát. Orbánnal éppen az a baj, hogy a kereszténységgel teljesen összhangban álló jogállamiságot tagadja és támadja, a kereszténység által elfogadhatatlan rasszista gyűlöletpolitikát folytat. Még a muszlimok elleni gyűlöletkeltése is keresztényellenes, mert a kereszténység a más vallásúakat sem üldözi. A velük való együttéléstől pedig vallási vagy kulturális alapon nem fél. A keresztény ember identitása nem változik meg attól, ha más vallású emberek vagy ateisták élnek mellettük.

Orbán a demokrácia és a jogállam leépítését leplezi a “kereszténységre” való hivatkozással, és a demokratikus, liberális jogállamok keresztény jellegét elvitatja, ha nem idegengyűlölők, nem tolvajok, ha nem hazudnak, ha nem veszik el mások alapvető jogait. A keresztény Európát a keresztényellenes Orbántól kell megvédeni, aki az illiberális fasizmust azonosítja a kereszténységgel. Nemrég volt egy interjú az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ahol Vágó István nagyon szemléletesen cáfolta Orbán állításait. Felidézte, hogy az európai parlamentáris monarchiákban, mint Nagy-Britanniában, Sévédországban és más európai országokban az uralkodó egyben a nemzeti keresztény egyház feje. Hogyan érhetne bárkit hátrány azért, mert kereszténynek vallja magát? Az Európai Néppárt is keresztény pártok pártcsaládja, és ők az EU legnagyobb frakciója, az Unió vezető pártcsaládja.

Orbánt nem azért éri kritika, mert kereszténynek mondja magát, hanem azért, mert megsérti a jogállami normákat, a Magyarország által önként vállalt közös demokratikus értékeket. Orbán az antidemokratikus rendszerét jogosan érő kritikákat azzal magyarázza, hogy ő “keresztény”, a kritikusai pedig nem azok. A demokráciát, a jogállamot, az emberi jogokat, a szolidaritást, a befogadást, a másokkal szembeni tisztes és toleráns megatartást, az együttérzést, a rászorulókón való segítséget Orbán keresztényellenesnek mondja, ami hazugság. Az is vicc, hogy Orbán önmagától akarja megvédeni a kerestzény Európát, s rájuk akarja erőltetni a maga illiberális és fasiszta rendszerét. Az Európai Unió a demokratikus értékeket követeli rajta, de ő a fasizmust kényszerítené Európára. Nem tetszik neki, hogy ezért nem lelkesedik Európa.

A kereszténység nem kultúra, hanem szellemi valóság, ami nem ebből a világból való. A keresztény emberek létrehozhatnak olyan kultúrát, amely a bibliai alapelveket tükrözi, de azok még köszönőviszonyban sincsenek Orbán jogtipró és idegengyűlöletre épülő fasiszta rendszerével. A Biblia szerint a jövevényeket be kell fogadni, az emberi jogokat mindenkinek meg kell adni, az emberi méltóságot tisztelni kell, nem lehet az embereket az alapvető jogaiktól megfosztani. Orbán rendszere és az Orbán család tevékenysége minden tekintetben ellentéte a Bibliának és a kereszténységnek. A jelenlegi liberális demokratikus Európa hozta a leghosszabb békét és a legnagyobb jólétet, szabadságot, biztonságot Európa népei számára. Soha ilyen szabadságban nem működött a valódi, szellemi keresztény egyház.

Bővebben itt:https://nepszava.us/a-kereszteny-europat-orbantol-kell-megvedeni/?fbclid=IwAR2XKbt40ov_WAJA6_6qmDDZxKSKgT8NQrP7RvSrpby2ZsCOmrzW2TcAWKA

Kapcsolódó cikkek

Nem is olyan rossz a sógoroknál!

H Miklós

Vidékre is telepít páncélos járművek a TEK

O.L.K.T.

Rákosi szavait igézve mondott beszédet Orbán Tusványos

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!