Az Európai Parlament utasította az Orbán-kormányt, hogy adják ki Macedóniának Nikola Gruevszkit!

Az EP-ben hatalmas többséggel fogadták el a jelentést.

Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén a képviselők véleményezték, hogy mennyit haladt előre Albánia, Macedónia és Montenegró az esetleges uniós csatlakozás felé. A helyzetről szóló állásfoglalásokat minden esetben elfogadták.

A Macedóniáról szóló jelentésbe bekerült egy felszólítás, amelyben azt követelik az Orbán-kabinettől, hogy adja ki a hivatali visszaélésért jogerősen elítélt Nikola Gruevszkit Macedóniának.

Az állásfoglalást 470 szavazattal, 116 ellenszavazat és 46 tartózkodás mellett fogadta el az Európai Parlament.

A felszólítás után a Demokratikus Koalíció két EP-képviselője, Niedermüller Péter és Molnár Csaba közleményt adtak ki, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy

az EP nagy többséggel fogadott el egy határozatot, ami elítéli az Orbán-kormányt a macedón belügyekbe való beavatkozásért, és felszólítja a magyar kormányt, hogy hozzon nyilvánosságra minden információt Gruevszki szöktetéséről, és hagyja jóvá a kiadatási kérelmet.

A DK szerint az Orbán-kormány világméretű szégyent hozott Magyarországra, veszélybe sodorta a magyarokat, és beavatkozott Macedónia belügyeibe, amikor Macedóniából Magyarországra csempészett egy börtön elől menekülő köztörvényes bűnözőt.

„Mi, európai magyarok nem fogunk beletörődni, hogy Orbán bukott politikusok, bűnözők és terroristák gyűjtőhelyévé tegye a hazánkat. Szégyen, hogy megint az Európai Uniónak kell fellépnie az európai magyarok érdekében az Orbán-kormánnyal szemben”

– közölte a DK két képviselője.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

A rendőrök körbekerítik a Kossuth teret!

Rubóczki Tamás

Juszt László olyat írt, hogy ihaj…

Rubóczki Tamás

A 83 éves, disznótelepes, búzatermelő mama

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!