Az EÜ államtitkár hazudik mint a vízfolyás!

Európában Magyarország a legjobb a gyermekkori védőoltottságok átoltottsága szempontjából ˜ mondta az egészségügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Horváth Ildikót elsősorban az Európai Bizottság napokban nyilvánosságra hozott jelentése kapcsán kérdezték. Ebből többek között az is kiderül, hogy javult a magyarok egészségi állapota. Megállapították továbbá, hogy a magyarok születéskor várható élettartama és az egészségben eltöltött éveinek száma is nő, ráadásul gyorsabb tempóban, mint az európai átlag – közölte az államtitkár.

Kitért arra is, hogy az országokra vonatkozó jelentések azért is fontosak, mert sokat tanulhatnak egymástól a tagállamok. A jelentésekből például kiderült, hogy a várható élettartam összefügg az influenzafertőzéssel is. Ennek kapcsán, felhívta a figyelmet, hogy már megjelent az influenza A vírusa Magyarországon, de csak januárban várható a fertőzés elterjedése. Így még most sem késő beadatni az influenza elleni védőoltást.

Az államtitkár hangsúlyozta a szűrővizsgálatok fontosságát is. Elmondta, a népegészségügyi szűréseken csaknem 2 ezer embernél sikerült a rákmegelőző állapotot kezelni, több mint 200 esetben megtalálták a daganatot és azt kezelték. Életeket mentettek a szűrések – szögezte le Horváth Ildikó.

Kapcsolódó cikkek

Nagyon hiányolták Orbánt a populisták

O.L.K.T.

Káosz az országban: A havazás, elakadt vonatok, kamionok az árokban!

Rubóczki Tamás

Mégsem okosabb Zuckerbergnél a felcsúti gázszerelő – letiltotta a Facebook a Mészáros médiabirodalmat

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!