Az áprilisi választással új politikai korszak kezdődött, a Fidesz hatalma bebetonozódott lehet tényleg 2030-ig?!

Nyolc hónap telt el azóta, hogy a Fidesz-KDNP nagy többséggel újra választást nyert Magyarországon, immár harmadszor. A Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézetének szokása, hogy elemzi a magyar országgyűlési választásokat. Ezt idén is megtették, az elemzéseket tartalmazó kötet kedden jelent meg “Várakozások és valóságok. Parlamenti választás 2018 ” címmel. Ebben sok mindenről szó van, például arról, milyen ígéretekkel bombázták a pártok a választókat, hány Facebook-követője van Orbán Viktornak és milyen témákról szólt a kampány.

Ebben a cikkben a nyitótanulmánnyal foglalkozunk, amelyet Tóth Csaba és Szabó Andrea írt “A győztes mindent visz?” címmel. Ebben a két kutató arra a következtetésre jutott, 2018-ra biztossá vált, hogy Magyarországon új politikai korszak kezdődött, a kormánypártok győzelme visszamenőlegesen is igazolja a 2010-es választás rendszerváltó jellegét, az új korszakot pedig domináns pártrendszerként határozzák meg.

 

A cikk tovább itt olvasható.

 

Szerző.: Albert Ákos

 

olkt.hu/444.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc keményen kiosztotta G. Fodor Gábort!

Rubóczki Tamás

Ujhelyi István: Erőszak és patthelyzet a köztévé székházában!

Rubóczki Tamás

Petschnig Mária Zita: Orbán a lakosságot hibáztatja saját hibái miatt

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!