Az amerikai külügyminisztérium szerint nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének.

Hétfőn először a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aztán maga Orbán Viktor is megerősítette az információt, hogy februárban Magyarországra jön Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, akinek a budapesti útja előkészítés alatt áll. A Klubrádió erről megkérdezte a State Departmentet is, amelynek a nevében Heather Neuert szóvivő úgy válaszolt, nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének. 
Korábbi információk szerint Mike Pompeo kétoldalú amerikai-magyar védelmi szerződés újratárgyalása miatt jött volna Budapestre találkozni Orbán Viktorral, és azért, mert az Egyesült Államoknak nem tetszik, hogy NATO-tagországként Magyarország Oroszország és Kína felé közeledik. Orbán Viktor tegnap álhírnek nevezte hogy ausztriához hasonló semlegességre törekszik. 
A távolságtartó amerikai külügyminisztériumi közlemény ékesszólóan árulkodik arról, hogy nincs minden rendben az amerikai-magyar viszonyban, amelyet a katonai együttműködésen túl feszélyez a CEU száműzése is. 

Forrás 168óra https://168ora.hu/kulfold/az-amerikai-kulugyminiszterium-szerint-nincs-szo-olyan-budapesti-utrol-amelyrol-bejelentest-tehetnenek-162838

Kapcsolódó cikkek

Máris lebuktatta az MSZP az “Angyal Ügyvédjét” – ma már a rendőrségen pihenhet!

O.L.K.T.

Miért nincs börtönben?

Rubóczki Tamás

Orbán elkezdett fenyegetőzni, ha nem választják újra akkor…

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!