Az amerikai külügyminisztérium szerint nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének.

Hétfőn először a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aztán maga Orbán Viktor is megerősítette az információt, hogy februárban Magyarországra jön Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, akinek a budapesti útja előkészítés alatt áll. A Klubrádió erről megkérdezte a State Departmentet is, amelynek a nevében Heather Neuert szóvivő úgy válaszolt, nincs szó olyan budapesti útról, amelyről bejelentést tehetnének. 
Korábbi információk szerint Mike Pompeo kétoldalú amerikai-magyar védelmi szerződés újratárgyalása miatt jött volna Budapestre találkozni Orbán Viktorral, és azért, mert az Egyesült Államoknak nem tetszik, hogy NATO-tagországként Magyarország Oroszország és Kína felé közeledik. Orbán Viktor tegnap álhírnek nevezte hogy ausztriához hasonló semlegességre törekszik. 
A távolságtartó amerikai külügyminisztériumi közlemény ékesszólóan árulkodik arról, hogy nincs minden rendben az amerikai-magyar viszonyban, amelyet a katonai együttműködésen túl feszélyez a CEU száműzése is. 

Forrás 168óra https://168ora.hu/kulfold/az-amerikai-kulugyminiszterium-szerint-nincs-szo-olyan-budapesti-utrol-amelyrol-bejelentest-tehetnenek-162838

Kapcsolódó cikkek

Itt nézze meg, hogy kire szavazzon a Fidesz legyőzése érdekében!

H Miklós

Összellenzék: “Kövér László, Gulyás Gergely és a Fidesz ma nem csak homoszexuális honfitársainkat sértette meg, hanem mindannyiunkat!”

O.L.K.T.

700 millió forintot loptak el a haldokló lélegeztetőgépes betegektől! (+Videó)

Rubóczki Tamás