Áttolni a sz@rt innen-onnan!

0

Mert Orbán egyik ősbűne a sok közül – amit rengeteg dilettáns, semmihez nem értő seggnyaló káder váltogatásával követett el, akik közül talán egyedül a Rétvári nevű öntudatlan cseléd örök, és baszottul elégedett magával – az volt, amikor a közoktatás, a felsőoktatás, az egészségügy, a szociális rendszer, a civil szervezetek, az egyházak, a kultúra és a sport ügyét egy kibaszott zsákba beleöntötte, és rábízta a gyáva, engedelmes, gerinctelen papra.

Akit aztán a mindent felülíró szolgasága és elvtelen lojalitása okán emeltek ki az Emmi romjai közül, és adták át Káslernek a stafétabotot, hogy a betanított esztergályosból lett sufnipolitikus azzal foglalkozhasson életvitelszerűen, amihez ért: a kenetteljes ájtatossággal. Hogy az Orbán számára kínos, csak bajt jelentő, sokadrangú területeken véghezvitt pusztítást egy csörgősipkás futóbolond menedzselje tovább, hátha jó lesz. És most, kilenc év után sem az van, hogy kiáll és vállalja a centralizált dilettantizmus áldozatainak szenvedéseiért a felelősséget, hanem áttolja a szart innen oda.

Mert amire Balog és Kásler nem volt képes, azt majd az erőskezű Pintér megcselekszi. Hát hogyne. És ha Kásler a fennmaradó szarságokkal sem birkózik meg, és már az egysejtű rajongó sem veszi be, hogy bezzegGyurcsány miatt rothad az egészségügy, és nem Soros terjeszti a kórházi fertőzéseket, akkor majd átpasszolják ezt a területet a mezőgazdasági tárcához, és probléma megoldva?

Egy faszt. Nem az Emmi bukott, az Emmi akkor bukhatna meg, ha Orbán pucájában annyi vér lenne, amennyi soha nem volt, és beismerné, hogy Káslerrel is csak eggyel többen vannak azok, akiknek a nevét majd kurvára nem kéne elfelejteni, amikor az ősmagyarságkutatás és alufóliasisakos nemzeti hagymáz oltárán nem a mások, hanem a mi gyerekünk szívja meg az elcseszett oktatási rendszer sehova nem vezető jótéteményeit, amikor nem a mások, hanem a mi hozzátartozónk döglik bele elkerülhető kórházi fertőzésekbe, amikor nem mások, hanem a mi barátunk, rokonunk, ismerősünk hullik ki a minden irányból szétcseszett szociális rendszerből.

Azért azt is tegyük hozzá, hogy az egyházak brutális állami támogatásának evidenciáján túl, sem Balognak nem volt, sem Káslernek nincs érdemi beleszólása kábé semmibe, vagyis az egyszemélyes államvezetést terheli a felelősség azért is például, hogy 2010 óta először zuhant be a GDP 7 százaléka alá az egészségügyre fordított kiadás, az összesen 6,9 százalékból mindössze 4,8 százalékot áll az állam, a többit a betegek fizetik.

 

Forrás.: Facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!