Átlátszó: Szijjártó Péter külügyminiszter is nyakig benne van a Borkai-ügyben!

A napokban a Borkai Zsoltot és körét célkeresztbe vevő blog posztjai óta egyre több részlet derül ki Győr polgármesterének adriai kiruccanásáról.

A blog többek között arról is írt, hogy Borkai a sok „szívességért” cserébe gyakorlatilag követelte ezeket az utakat. Ekkor Rákosfalvy Zoltán ügyvéd-nagyvállalkozó biztosította a magángépet, ami a blog szerzője szerint valamelyik cége nevén van.

Pérről szálltunk fel, velünk utazott a győri vendéglős, Szabó Ervin is. A lányokat én intéztem Pesten, Borkai három prostit rendelt, fejenként másfél millió forintba kerültek
– folytatódik a bejegyzés.

Az Átlátszó kedd reggelre kiderítette, hogy a magát az Ördög Ügyvédjének nevező szerző a HA-CIZ lajstromjelű gépről ír.

A Légügyi Hatóság nyilvántartása szerint a négyüléses, 2008-as évjáratú Cessna Repülő tulajdonosa az Immobilien Trade Center Kft., melynek székhelye Rákosfalvy Zoltán lakcíme. A cég elektronikus elérhetősége pedig az ügyvéd emailcíme, így a repülőgép egyértelműen hozzá köthető.

A Légügyi Hatóság adatbázisa ( PDF, 112. oldal ) szerint a cég tulajdonában lévő Cessna típusú, HA-CIZ lajstromjelű kisrepülőgépet pedig 2013-ban vették nyilvántartásba, írja a lap.

Azt, hogy a kisgép Borkaihoz köthető, két MTI-fotó is bizonyítja. Az egyik – amit borítóképnek használtunk – 2014. július 3-án készült. Az MTI a kép alá azt írta, hogy

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Borkai Zsolt, Győr polgármestere kezet fognak, miután kiszálltak a polgármester által vezetett repülőgépből a Győrhöz közeli péri repülőtéren, 2014. július 3-án. A repülőteret mintegy 56 millió eurós beruházással tették alkalmassá Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására.

A fotón jobbról Thomas Faustmann, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatója, balról, Knáb Erzsébet az Audi Hungária Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója is látható.

A Flightradar adatbázisában megnéztük a kisgép útjait, de az adatok szerint a repülő az elmúlt években nem járt Horvátországban. Az Indexnek egy névtelenséget kérő pilóta azt mondta, hogy az ilyen típusú kisgépeknek nincs minden útjuk regisztrálva. Korábbi útjairól a HungaroControl tudna bővebb információt adni, de az minden bizonnyal nem fog, mivel a gépet magánútra használták.

Az, hogy Borkai és köre mióta jár lazítani, egyelőre kérdés. A polgármester a szexvideók nyilvánosságra kerülése óta hétfőn szólalt meg először. Akkor azt mondta, hogy a felvételek részben valódiak, részben manipuláltak, és évekkel korábban készültek. Elnézést kért családjától és mindenkitől, de nem mond le. Mint mondta, nem követett el törvénysértést, nem közpénzből finanszírozta az utazást.

Kapcsolódó cikkek

Tévedésből lehúzták nyolc szavazólapról a DK jelöltjét Komlón, de ez így marad, mert a lapok már az urnában vannak

Rubóczki Tamás

Új családtagot állítunk a saját lábára!

Rubóczki Tamás

Nem kapják meg a leveleiket a lakók, mert szabin van a postás – Bp. XIII. ker!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!