Átb@szta a népet a Fidesz: Kudarcba fulladt az állami konvektorcsereprogram

0

Több mint negyed év alatt se jegyezték le a ma záruló gázkonvektorpályázat két éve még elkapkodott keretét. Az illetékes államtitkár távozása se javít a helyzeten.

Péntek éjfélig adható be támogatási kérelem az állami gázkonvektorcsereprogram konvektor2019.nfsi.hu című oldalán – írja a Népszava.

A kétmilliárd forint keretű kiírás szerint a kormány a vissza nem térítendő támogatásokat osztó Otthon Melege Program (OMP) részeként május 22-e óta lakásonként a beruházás 60 százalékát meg nem haladó összeget, legfeljebb 750 ezer forintot biztosít konvektorok cseréjére.

Az érdeklődés minden korábbi várakozást alulmúlt. Míg két éve néhány óra alatt kifogyott a keret, addig most negyed év sem bizonyult elegendőnek a források lekötésére. Pedig az illetékes Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a lehetőség megnyitását követő bő egy hét múlva már örömmel újságolta, hogy addigra a keret fele elfogyott.

A kudarc okaival kapcsolatban a szakemberek nem akartak becslésekbe bocsátkozni. Mindazonáltal az építőipari szakemberhiány és az elmúlt két év alatt jelentősen megugró kivitelezési költségek is közrejátszhattak, valamint sokan tervezhetnek más típusú fűtési módokra váltani. Nem tett jót a kiírásnak a lecsökkentett támogatási arány sem, még ha az elszámolható beruházások körét ki is bővítették.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!