Asselborn: Az Európai Unió-nak az európai egyezmények alapján gyorsan és határozottan semlegesítenie kell Magyarországot az EU-s tagságából!

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint az Európai Uniónak határozottan cselekednie kell a Fidesz nagyaranyú választási győzelme után, semlegesítenie kell az uniós értékeken mutatkozó “kóros elváltozást”. A Die Welt című német napilap által hétfőn megszólaltatott luxemburgi miniszter úgy fogalmazott, hogy különösen a magyar választások után:

“Németországnak és Franciaországnak, illetve minden, nem közönyös tagországnak, az európai egyezmények alapján gyorsan és határozottan semlegesítenie kell ezt a tumort”.

Asselborn kijelentette, hogy az egységes Európa nem azért jött létre, hogy szabad folyást hagyjon a kormányokban a nacionalista ideológiáknak, hanem hogy ne ismétlődjenek meg a huszadik század első felének pusztításai, amit szerinte kizárólag a közös értékeken alapuló unió szavatolhat tartósan. A miniszter aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Magyarország és Lengyelország után máshol Kelet- és Közép-Európában vagy akár egy nagy uniós alapító tagországában is “kedv támadhat” az értékek megváltoztatására és rémhírek terjesztésére. Jean Asselborn szerint az Európai Unió alapvető fontosságú döntés előtt áll Magyarországgal kapcsolatban.

“Vagy hagyja az EU (érvényesülni) az orbáni gyűlölet politikát és logikát, prioritásként tekint a tömeges migráció jelentette veszélyre és a keresztény értékek felbomlására, ami ellen védekezni kell, vagy megállítja ezt a hallatlan rémhírterjesztési kurzust Magyarország EU-ból való kizárásával!”

A luxemburgi diplomácia vezetője szerint Magyarország valós problémája nem a néhány tucat menekült bevándorlása, hanem az egyre több akár több tízezer fiatal kivándorlása Magyarországról az EU más tagországaiba, leginkább nyugatra..

olkt.hu/AFP

Kapcsolódó cikkek

Gréczy Zsolt: Megszerezték a privát képeimet

O.L.K.T.

NYOMOR, KILAKOLTATÁSOK – ÉLET A VÁLASZTÁSOK UTÁN

O.L.K.T.

Kamupártokkal akartak pénzt szerezni Zuschlagék

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!