Arató Gergely: A Fidesz ukrán és török munkásokkal pótolja a miattuk elvándorolt munkaerőt!

0

2019-re olyan méreteket öltött a munkaerőhiány, hogy a retorikájában a „más kultúrájú idegenektől” rettegő kormány szép csendben megnyitotta a kapukat az ukrán és kelet-ázsiai munkavállalók előtt.

Csak idén 75 ezren kapnak munkavállalási engedélyt, de az építőiparban még így is 40-50 ezres munkaerőhiánnyal kell számolni.

Ez mind a magyar, mind a külföldi munkások számára megalázó – előbbieket folyamatosan az olcsóbb munkaerővel zsarolják, míg utóbbiakat, kiszolgáltatottságuk miatt, rendre átverik.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul rendezze a helyzetet, és kommunikációs trükkök és lózungok helyett valódi bérrendezéssel, a lakhatás biztosításával és a szakképzés fejlesztésével akadályozza meg a munkaerő további elvándorlását!

Szerző.: Arató Gergely országgyűlési képviselő (DK)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!