Április elsejei tréfa? Hamarosan 400ezer lesz az átlagbér!

Két éven belül akár négyszázezer forint is lehet az átlagfizetés a versenyszférában, de ha nem alakul át a gazdasági struktúra, akkor a béremelkedés versenyhátrányt is jelenthet a cégek számára.

Az átlagkereset ebben az évben 9,2 százalékkal emelkedhet, jövőre 7,2 százalékkal, majd 2021-ben 6,5 százalékos többlet várható. Mivel a KSH adatai szerint a múlt évben közel 330 ezer forint volt az átlagos bruttó, ebből lehet az idén 360 ezer forint. Egy évvel később már 385 ezer felett lehet az átlagfizetés, 2021-ben pedig átlépi a 400 ezres szintet, egész pontosan 414 ezer forint fölé növekedhet – írja a Napi.hu a jegybanki inflációs jelentést elemezve.

A lap a jegybanki jelentésből azt is kiemeli, hogy a reálbér növekedése felfelé húzhatja a háztartásokat, de a cégeknél ez a növekedés versenyhátrányt okozhat, amennyiben a termelékenység nem fog nagyobb ütemben növekedni. A jegybanki szakértők azt is elismerik, hogy a tapasztalható termelékenységi bővülés inkább ciklikus tényezőkkel magyarázható, és nem pedig a versenyképesség strukturális javulásával.

Forrás HVG https://m.hvg.hu/enesacegem/20190331_Rovidesen_johet_a_400_ezres_atlagfizetes_de_ennek_veszelyei_is_lehetnek

Kapcsolódó cikkek

A Jobbik feljelentette az összes fideszes politikust, aki biodíszletnek használja az óvodásokat a kampányához!

Rubóczki Tamás

DK: Feljelentjük Orbánt, Garancsit, a MÁV vezért Homolyát és Szíjjt!

Rubóczki Tamás

Szentpéteri Nagy Richard: Jelenleg kétpártrendszer van, de ha ez így megy tovább akkor egypártrendszer lesz 2020-tól

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!