„ÁPOLÓK”. Csupa nagy betűvel.

0

Sokszor nem is látható a munkájuk, de a háttérben nélkülözhetetlen feladatokat látnak el. Bizonyos esetekben talán a legfontosabbakat. Sokszor viszont látható, de akkor gyakran olyan kritikák céltáblájává válnak, ami kicsit sem az Ő hibájuk. Áldozatosan végzik munkájukat éjjel-nappal, pedig az egészségügyben Ők keresnek a legkevesebbet, átlagéletkoruk a legmagasabb, 40 százalékuk várhatóan 5 éven belül nyugdíjba vonul.

Egy pályakezdő és egy tapasztalt nővér fizetése között mindössze 20 ezer forint van. Kevesebb, mint egy év tapasztalattal havi bruttó 172 000 forinttal indul a szakmában egy pályakezdő, három-öt év tapasztalattal akár bruttó 193 300 forintot is megkereshet, míg több, mint 10 év tapasztalattal újra bruttó 176 900 forint a havi fizetés.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!