Ander Balázs: Dél-Somogy a szakadék szélén!

Ha teljesen elnéptelenedik a vidék, nem lesz szükség utakra sem. Nem kell azokat javítgatni, egy fillérbe sem kerül majd a költségvetésnek.

Az ősvadonná változó néhai kultúrtáj vidékére meg majd helikopterrel is eljöhetnek az “urak” vadászgatni.

Túlzó rémlátomás? Kakpuszta, Somogyszentimre meg a többi megyebéli kipusztult, azóta jobbára beerdősült település szomorú sorsa nem ezt mutatja.

Remélem, nem ezt a jövőt szánják Somogyország déli perifériájának! (Ahol valaha 120.000, most viszont alig 70.000 ember él…)

– mondta el Ander Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón.

A Jobbik képviselője elmondta még, hogy “Szó szerint leszakadó térség… Avagy mi a tervük a vízvári utat elnyeléssel fenyegető talajerózióval?” – címmel tette fel kérdését Ander Balázs a válaszadásra illetékes, Palkovics-féle Információs és Technológiai Minisztériumnak.

„A Berzencét Barccsal összekötő út rossz állapota eddig is sok panaszra adott okot. A perifériára szorított dél-somogyi térség arrafelé közlekedő lakói számára mindennapos élmény a balesetveszélyes helyzeteket teremtő úthiba. A két említett településen túl – a közöttük levő szakaszon fekvő – Somogyudvarhely, Bélavár, Vízvár, Heresznye, Bolhó, Babócsa, Komlósd, Drávaszentes számára is fontos útról van szó. A Vízvár közelében a talajerózió miatt keletkezett szakadék egyre jobban veszélyezteti a közutat is. Az érintett részen annak egyik félpályáját már le is zárták, hiszen az bármikor beszakadhat az azt elérő szakadék fölött. Érdeklődöm, hogy pontosan milyen tervekkel rendelkeznek a helyzet megoldása érdekében. Mekkora forrást szánnak a probléma kezelésére? Milyen munkaütemezéssel számolhatnak az iskolába, orvoshoz, dolgozni járó polgárok, akik itt is megérdemelnék a normális közlekedési viszonyokat? Ugye nem várják meg, amíg tragédia történik?”

– kérdezte a Barcson élő jobbikos honatya. Mostanra a válasz is megérkezett.

Mindenki nyugodjon le! Az utat folyamatosan figyelik. A helyreállításra vonatkozó tervezési munka pedig elkezdődött. Hogy biztonságos, jó út mikor lesz, azt viszont nem tudni. Céldátumot nem közöltek. De egyszer majd bizonyára megvalósul. Tessék kivárni türelemmel!

Kapcsolódó cikkek

Egy izgalmas verseny

O.L.K.T.

Száját nyalogatva, integetve készült Orbán az ünnepi beszédére! (Képek)

Rubóczki Tamás

Elvárom Orbántól, hogy bocsánatot kérjen!

H Miklós