Amit a Fidesz rezsim tesz a magyar egészségüggyel, az már büntetőjogi kategória

Próbálja meg valaki kiszámolni, hogy hány százmilliárdot költ el a Fidesz, az “örökös miniszterelnök” hobbijára, a futballra. Tudja bárki, hogy mennyiért épültek és épülnek a foci szentélyei, amelyek ott állnak üresen. Nézők elmaradtak, foci már régóta nincs, már az csodaszámba megy, ha a labdába néha belebotlanak—a gyakorlatilag közpénzből, havi 5-8 millió között kereső–magyar sztárocskák. Nem vagyok jó fejszámoló, de szerintem a gyermekkórház ügyeletén hétvégén, egy felcsúti focimeccs nézőinek a többszöröse fordul meg. Az ő “kényelmük”, az ő ellátásuk nem fontos ennek a kókler, pénzéhes bagázsnak. Nekik is vannak gyermekeik–igaz van ,aki már a saját lábán áll–így, hogyan veszhetett ki belőlük a jóérzés, az emberség. Higgyék el, mindannyian szeretjük a gyermekeinket, unokáinkat, fáj a szívünk, amikor szenvedni, sírni látjuk őket. Bizony , akár még “ölni” is tudnánk azért, hogy nyílt törésekkel ne kelljen órákat jajgatva tölteniük, egy kórház sebészeti ügyeletén.

Napjainkban Magyarországon a fociba zsákszámra öntik a közpénzt. A miniszterelnök úgy viselkedik, mintha “Futbólia” nevű ország első számú vezetője lenne, a focinál talán csak a hatalmat és a pénzt szereti jobban. A közelmúltban a magyar futball és a Puskás ügyek nagykövetének nevezte ki, egyik bizalmasát. Egy kormányhatározat szerint, személyesen fogja felügyelni az új Puskás Stadion építését.Vajon mi lenne, ha a kedves vezetőnk, csak feleannyira tartaná fontosnak a gyógyítást, a gyermekéhezés felszámolását, mint a béka feneke alatt levő nemzeti focit? Vajon miért nem vállal személyesen szerepet az egészségügy gondjainak a megszüntetésében, a gyermekéhezés felszámolásában. Ha borsos, vezénylő tábornoki teendői mellett erre nincs ideje, akkor miért nincs a két területnek legalább miniszterelnöki biztosa? “Csak” az ország jövőjéről, saját magunk, gyermekeink, unokáink életéről van szó!

Amit a Fidesz rezsim tesz a magyar egészségüggyel, az már szerintem büntetőjogi kategória. Felelőtlenül, gátlástalanul és cinikusan játsszanak az életünkkel, amit lehet elspórolnak a betegellátásból. Ebben a “szerencsétlen” országban mindenre van pénz, amire a Fidesz akarja, csak arra nem telik, ami a legfontosabb: az emberi életre! Sajnos olyan országban élünk, ahol az “örökös miniszterelnök” a Várból néz le rövidesen az alattvalóira, miközben a megfelelő ellátás hiányában sok ezer -egyébként gyógyítható–beteg, már “alulról szagolja az ibolyát”.

Budácsik Lajos/facebook

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc: Egy börtön elől megszöktetett köztörvényes bűnöző, akiből menekültet csinált az Orbán-kormány!

Rubóczki Tamás

Egy mosogató elvárásai Londonban

O.L.K.T.

Rendkívüli: Letartóztatták Farkas Flórián…

O.L.K.T.