Amikor Orbán a jog felett áll. Megszületett a kormányhatározat: felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

0

Hiába ítél meg a bíróság valakinek kártérítést, Orbán úgy döntött, hogy nem fizeti ki, mert szerinte az nem jár. Hogy helyezheti magát Orbán a magyar törvények fölé? Az bűncselekmény….

A kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek. Az államtitkár hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentésének megfelelően már a hivatalos kormányhatározat is megszületett.

Orbán szokásos pénteki Kossuth rádiós megszólalásában beszélt arról, hogy az rendben van, ha egy elítélt valamilyen kínzás után, a nemzetközi egyezményeknek megfelelően kártérítést kap, de szerinte “eszes jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, hogy az európai szabályok a kínzásról lazák és abszurdak. És ezen jó üzletet lehet csinálni”. Orbán szerint ez viszont már joggal való visszaélés, és a kifizetéseket fel kell függeszteni. “Nem a jogszabályok helyes alkalmazásáról van szó, ezért nem fizetünk” – mondta Orbán.

Hogy valójában mit jelentenek ezek a kártérítések – amelyekből sokszor épp a bűncselekmények áldozatait kártalanítják.

Forrás:https://index.hu/belfold/2020/01/18/megszuletett_a_kormanyhatarozat_felfuggesztik_a_bortonkarteritesek_kifizeteset/?fbclid=IwAR2C7oNKJ3vN6V3iIeuv6jzDWYlI6LeTQxxUqEUisZRYLVgsAb3DOj9i7Xw

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!