Ami lósz@rr@ sem elég!

A Fidesz és a KDNP eddigi kormányzása alatt több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér – mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten.

Dunai Mónika szerint ugyanakkor ha az ellenzéken múlik, ilyen ütemű emelés sem valósulhatott volna meg, ugyanis az ellenzéki pártok kezdettől fogva támadják azt a gazdaságpolitikát amit a kormánypártok képviselnek.

Emelkedő bérek, csökkenő terhek – kiváló tendencia

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint ennek a politikának köszönhető az, hogy Magyarország egyre jobban teljesít, egyre erősebb a magyar gazdaság. Évről évre emelkednek a bérek, csökkennek a munkát terhelő adók, és a minimálbér, illetve a szakmunkás minimálbér is jelentősen nőhetett. A fideszes politikus rámutatott: Gyurcsány Ferenc és a szocialista kormányok alatt ezeknek épp az ellenkezője történt. 2010 előtt teljesen legyengítették a magyar gazdaságot, tönkretették a magyar gazdaságot, Magyarországot, egymillió embert bocsátottak el a munkahelyéről, az adók az egekbe szöktek és a bérek nem, vagy csak kismértékben tudtak nőni. Rámutatott, hogy a minimálbér kisebb mértékben emelkedett a balliberális kormányok nyolc éve alatt, mint a Fidesz-KDNP kormányzás első négy évében. Mindezek alapján jól látható, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a balliberális kormányok gazdaságpolitikája idején.

A közszolgálati dolgozók március 14-ére hirdetett sztrájkjáról kérdésre elmondta: a különböző ágazatokban eddig is arra a törekedett a kormány, hogy emelje a béreket, hogy mindenki részese legyen azon eredményeknek, amelyeket az erősödő magyar gazdaság megtermel.

A Munka törvénykönyve kapcsán sajnálatának adott hangot, hogy az ellenzéki pártok megvezették és becsapták a szakszervezeteket, és azok úgy foglalnak állást, ahogy az ellenzéki pártok. A kormánypártok azon vannak, hogy a Munka törvénykönyve az emberek érdekeit képviselje, és a folyamatos béremelésekkel azt szeretnék elérni, hogy minden család és minden ember jobban tudjon élni évről-évre – közölte a fideszes politikus tájékoztatója során.

Magyarország jobban teljesít, mint a balliberális kormányok idején

Az ellenzéki pártok kezdettől támadják a kormány azon gazdaságpolitikáját, melynek köszönhetően Magyarország egyre jobban teljesít, a gazdaság egyre erősebb, így emelkednek a bérek és csökkenteni lehet a munkát terhelő adókat.A Fidesz-KDNP kormányzása óta több mint duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér.

Posted by Fidesz on Thursday, 17 January 2019

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter: képviselő-testületi üléseken kell szembesíteni a korrupt fideszeseket a rabszolgatörvénnyel!

Rubóczki Tamás

Rossz hír! Mégsem szabad felhasználású hitel a babahitel.

O.L.K.T.

Ezeknek tényleg semmi nem számít, csak a kib@szott foci!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!