Amerikai szenátus: Felszólítjuk Donald Trumpot, hogy cselekedjen az Orbán-kormány ellen!

Három amerikai szenátor olyan határozati javaslatot nyújtott be, amely amellett, hogy elítéli az Orbán-kormányt, Trumpot is cselekvésre szólítja fel – írta meg a 444.hu.

Az elítélő határozatot a kaliforniai Dianne Feinstein, az illinoisi Dick Durbin és a connecticuti Chris Murphy nyújtotta be, és annak elfogadása esetén egyrészt a szenátus visszautasítaná a magyar kormány tetteit, hogy aláássa a bíróságok függetlenségét, korlátozza a civil szervezeteket, valamint megsértse a sajtószabadságot és a menedékkérők jogait, másrészt felszólítaná Donald Trump elnököt, hogy erőteljesen védje meg az Orbán-kormány támadásitól az egyetemes szabadságjogokat és a demokratikus normákat.

A határozati javaslathoz kapcsolt közleményükben Feinstein azt emelte ki, hogy az Orbán-kormány aláássa a demokráciát, hogy a választókerületek átrajzolása lehetőséget ad Orbánéknak a hatalmon maradásra, miközben a kormány olyan törvényeket fogadtat el, amelyek az egyesülés és a vallásszabadságot sértik, megfélemlítik a médiumokat és korlátozza a bíróságokat a hatalom ellenőrzésében.

Durbin szenátor azt írta, Magyarországon egyre hanyatlik a demokrácia, Orbán Oroszországhoz dörgölőzik, ez pedig egy sértés, tekintve hogy a magyar nép bátran és történelmi módon tért vissza a demokráciához a szovjet zsarnokság évtizedei után.

Murphy szenátor arról írt, hogy bár Amerikában is van elég gond a demokrácia megvédésével, de ettől még meg kell védeni külföldön is a demokratikus normákat, Magyarország pedig egy fontos szövetséges, de az Orbán-kormány által a jogállamra jelentett veszély aggodalomra ad okot Magyarország barátai számára – írja a 444.hu.

Forrás: 444

Kapcsolódó cikkek

Ezt mondtam Orbánnak, amikor átadtam neki a szatyor száraztésztát.

O.L.K.T.

Ez már kezelendő – A Fidesz szerint az Európai Parlament védelmébe vette Soros Györgyöt és a Soros-tervet !

Rubóczki Tamás

Németh Péter: Berki Krisztián, a Fidesz roncsa!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!