Államosítják a könyvkiadást

Cenzúrázni akarják a könyveket is.

kormány arra készül, hogy szoros állami ellenőrzés alá vonja a könyvkiadókat is.

A tervezet szerint a Demeter Szilárdminiszteri biztos által felügyelt Országos Széchenyi Könyvtár a jövőben számtalan érzékeny adathoz férne hozzá, többek között az írók, szerzők személyes adataihoz.

Ha a kormányban valakinek nem tetszik majd egy könyv, a fideszes pártkatonák nem csak a könyv eladási számait vagy a kiadóval kötött szerződést fogják ismerni, hanem a szerző lakcímét és elérhetőségét is.

A Demokratikus Koalíció szerint a pártállami cenzúra előszobája, amire a kormány a könyvkiadókkal készül – közölte az ellenzéki párt.

Gréczy Zsolt, a Parlament kulturális bizottságának tagja szerint innen már csak egy lépés, hogy a Fidesz abba is beleszólhasson, hogy Magyarországon mit adhatnak ki és mit nem, mit írhatnak le és mit nem.

A DK szerint teljesen nyilvánvaló, hogy a bolsevik hagyományokon alapuló fideszes kultúrterror el akar hallgattatni mindent, ami még szabad; a sajtó után a színházat és az irodalmat. Nem fogjuk hagyni – írja közleményében Gréczy Zsolt.

Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Ez a hihetetlen, álrendőrök traffipaxolnak!

H Miklós

Bankcsőd, bűncselekmény és a rendőrség nem nyomoz

O.L.K.T.

Orbánéknak hamarosan vége lehet

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!