Akkora pofont adott Kulka János…

Újabb szerepben láthatja tavasz óta a közönség Kulka Jánost. A színész a Cseresnyéskertben játssza a nagyothalló, vén inast, akinek a karakterét nagyon szerette volna megformálni – legalábbis a komédia rendezője, Soós Attila szerint, aki az Ötös vendége volt. A darab színpadra állítója elmondta, nagyon sokat tanul Kulkától, szeretne olyan egyszerű lenni, mint ő, vagy mint az a pofon, amit a színész lekent a színpadon.

A fiatal színészekből összeállt Trojka Színházi Társulás március óta játszott előadása, a Cseresnyéskert, valamint a darab rendezőjének, Soós Attila személye, eddigi színházi működése volt a szerdai Ötös egyik témája.

A rendező, táncos, koreográfus a többi között arról beszélt, hogyan tudott együttműködni Kulka Jánossal, a darab egyik szereplőjével, akit vendégként lépett fel a társulattal.
A színész, aki három éve súlyos stroke-ot kapott, évekig nem dolgozott színpadon, ahová idén tért vissza. A korábban is nagy sikerű művész személye azóta, ha lehet, talán még nagyobb figyelmet kap a sajtóban és a közönség körében.

Ezzel kapcsolatban Soós Attila azt mondta, Kulkát nem azért hívta a darabba, hogy a betegségéből visszatérő közkedvelt színészként a neve hívószó legyen a közönség számára. Nem így szokott gondolkodni – hangsúlyozta –, és félt is attól, hogy az előadásból jól jön-e majd ki Kulka – aki nagyon meg akarta csinálni a Firsz nevű karaktert – és a társulat. Ez az aggodalom azonban csak addig tartott, amíg elkezdtek dolgozni, utána már egyáltalán nem érdekelte őket – tette hozzá.

Soós Attila arról is beszélt, nagyon jól tud Kulkával dolgozni, ha ugyanis a színész valamit szeret csinálni, azt csinálja, ezért emiatt a rendezőnek már nem kell aggódnia, és fordítva is így van – ha valami nem teszik neki, akkor szól. Ezáltal roppant egyszerű vele a kommunikáció – mondta Soós Attila.

A rendező a számára rokonszenves habitusról még megjegyezte, azon dolgozik, hogy ő is ilyen egyszerű tudjon lenni, amiben még van teendője. Kulka mindig nevet rajta, és arra biztatja, hogy egyszerűbben fogalmazza meg a közlendőjét. „Sokat tanulok tőle”– mondta.

Kulka János a nagyothalló vén inast, Firszt játssza a Csehov-előadásban, amelyben szerepe szerint pofon kell vágnia Lopahint, a bugris parasztból lett újgazdag kereskedőt. A színész, szemtanúk szerint, a feladatot emlékezetesen oldotta meg, akkorát lekevert a másik karakternek, hogy felhördült tőle a közönség. Soós Attila megjegyezte, Kulka maga is olyan erőteljes, hatásos és egyszerű, mint ez a pofon.

A Trojka Színházi Társulás Cseresnyéskert-előadását az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetben állították színpadra, a komédiában többek között Gryllus Dorka is szerepel, az előadás látványtervezője pedig Lakatos Márk volt.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Az év legröhejesebb talpnyalója, az origós Kovács Andrást!

O.L.K.T.

Fejenként ötezer forintért szerezték meg hajléktalanok adatait választási csaláshoz!

O.L.K.T.

Boldog új évet kíván az olkt.hu

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!