Akik örülnek, ha időnként csirke farhátat tudnak venni

0

A közelmúltban történt. Egy korábbi, hideg téli napi ételosztáson a környező fákra, padokra sálakat, kesztyűket kötöttünk. Először csak nézegették az ebédre érkezők a meleg holmikat. Mikor elmondtuk, hogy bárki elviheti bármelyiket, percek alatt minden gazdára talált. Egy hatvanas éveiben járó hölgy a sapkákat próbálgatta. Második, harmadik próbálás után megkérdezte, ugyan mondjam már meg, melyik áll neki a legjobban, lévén tükör nem volt a téren. Elszorult a szívem, amikor hozzátette, ” uram, nem tudom elhiszi e, de nekem még sohasem volt olyan sapkám amit télen hordhattam volna”. Közösen sikerült a leginkább kedvére való fejre valót kiválasztani. Nem tudom szabad- e írnom- de tényleg így volt–úgy örült a meleg sapkának, mint egy gyermek.

A Fidesz uralta honban sok millióan az élet árnyékos oldalán tengődnek. Ők nem élhetnek úgy mint a propagandaminiszter becses neje, nem telik elegáns órákra, méregdrága táskákra, az ő gyermekeik nevén nincsenek luxuslakások,szőlőbirtokok. Nekik a szélfútta házukon, a kopott bútoraikon, az üres hűtőn kívül semmijük sincs.

Az ő álmaik földhöz ragadottak. Örülnek, ha időnként csirke farhátat tudnak venni. Számukra nem az arany ékszer, a több százezres külföldi utazás jelenti az örömet. Nem viszik a macskájukat magánrepülőn gyógyítani, pedig ők is szeretik a kis kedvencüket.

Boldogok, ha gyermekeik este nem éhesen fekszenek le. Elképzelni sem tudjuk, milyen kegyetlen, szívfacsaró érzés, amikor azért sír a gyermekünk, mert éhes, és nem tudok neki semmit sem adni.

Tízezrek számára pedig csak az utca maradt, nincs még fedél sem a fejük felett. Orbán Magyarországán milliók nem vágyhatnak másra, csak arra, hogy ebben a mai embertelen világban, egyszer ők is embernek érezhessék magukat.

Budácsik Lajos

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!