“Aki egy nemzetközileg is körözött , bíróság által jogerősen elítélt bűnöző tartózkodási helyéről tud, de azt nem jelenti, bűncselekményt követ el”

Gruevszki külügyminisztériumi helyettes államtitkárral találkozott, amikor újságírók rajtakapták

Rejtély, hogy mit csinált pénteken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, amikor megjelent a 444.hu szerkesztősége melletti lakásnál. A váratlan találkozás alkalmából a 444 megpróbálta szóra bírni a hazájában korrupcióért elítélt, de Orbánnál menedékre találó bukott kormányfőt, ám az csak annyit mondott, hogy nem mond semmit. A portál viszont felismerte az egyik személyt Gruevszki társaságából, így annyi már kiderült:
Joó Istvánnal, a Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott a volt macedón miniszterelnök.
Joóról azt írják, korábban otthonosan mozgott a balkáni gazdasággal kapcsolatos témákban, 2015-ben erről adott elő egy rendezvényen. A lakásról pedig, hogy lassan egy éve üres. A földhivatali adatok szerint két kínai állampolgár tulajdonában van, és egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben.
A Népszava értesülése szerint június 12-én, a washingtoni magyar nagykövetség egyik rendezvényén éppen Joó István lesz a díszvendég. Ráadásul rajta kívül David Cornstein amerikai magyar nagykövet is ebben a státuszban vesz részt az eseményen.

„Semmi különös”

A 444.hu megkeresésére a külügyminisztérium azt közölte:  Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.

Forrás: Népszava/https://nepszava.hu/3038934_gruevszki-kulugyminiszteriumi-helyettes-allamtitkarral-talalkozott-amikor-ujsagirok-rajtakaptak

Kapcsolódó cikkek

Kitől és mitől fél Orbán?

O.L.K.T.

Ostrom előtt és után

O.L.K.T.

Médiabotrány Orbán miatt!

Rubóczki Tamás