Ahmed H: Egy egész államgépezet akar eltaposni!

0

Maga a terrorcselekményért öt évre elítélt, de nemsokára Magyarországról kiutasítandó Ahmed H. is megjelent azon a tárgyaláson, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen indított jó hírnevének megsértése miatt. Ahmed H. írásban rögzítette, mit érzett az eltelt három évben a börtönben.

Második tárgyalásra került sor a Fővárosi Törvényszéken a terrorcselekményért öt év börtönre ítélt Ahmed H. és a magyar állam, pontosabban a Miniszterelnöki Kabinetiroda közti kártérítési polgári perben. Ahmed H. azért perelte be az államot, mert úgy véli, szerepeltetése a nemzeti konzultációs kérdések között kárt okozott jó hírének. Ahmed H. január 19-én feltételesen szabadul, és tíz évre kiutasították Magyarországról.

Ahmed H.-t két maszkos őr vezette a tárgyalóterembe vezetőszáron, kezén-lábán bilinccsel. Dr. Bene Lajos bíró azzal kezdi, töröljék a fényképeket a sajtó jó 20 perce folyamatosan dolgozó fotósok, mert sérti a perrendtartást és a személyiségi jogokat. Ahmed H. nem járul hozzá arca és hangja rögzítéséhez. A bíró elrendeli, hogy vegyék le a kézbilincsét, a lábé maradjon.

A bíró először ismerteti az előző tárgyalásokon keletkezett dokumentumokat, intézkedéseket. A Kabinetiroda úgy véli, a Nemzeti Konzultáció dokumentuma nem minősül sajtóterméknek. Ahmed H. pedig olyan iratot terjesztett a bíróság elé, amelyben arról ír, illetve azt bizonyítják, Szíria is védi jó hírnév jogát.

Ahmed H. írásban fejtette ki, mit is érzett. “Úgy éreztem, kipécéztek”, írja hároméves börtönbüntetéséről. A bizonytalanság volt a legrosszabb, nem tudta, mikor születik meg a reményei szerint tisztességes ítélet. Amikor megtudta, hogy hazugságokkal vádolják, sírt, napokig nem evett. Úgy érezte, egy egész államgépezet akarja eltaposni. És ez felháborító a Fidesztől. Most már nyugodtabb, “de sosem fogom elfelejteni a szenvedést, amit akkor kellett átélnem”. A kormány nyomást helyezett a társadalomra, hogy negatívan befolyásolja a ról alkotott véleményét. A konzultáció már megelőlegezte az ítéletet, ez nagyon nyomasztotta. “Meg bocsátani tudok, de felejteni nem.” A magyarokat megszerette, lettek barátai. Szervezett lejárató hadjárat folyt ellene.


A 41 éves szíriai férfi Ahmed H. még 2015-ben, egy röszkei zavargás során beszélt megafonba az ott gyülekező tömeghez, majd a vád szerint meg is dobálta a rendőröket.

olkt.hu