Agresszíven léptek fel a biztonsági őrök az aktivistákkal szemben a Bazilikánál! (Videó)

0

A Város Mindenkié csoport aktivistái és a Bennfentes Kívülállók Közkórusa (BKK) a pénteki tüntetések alatt, kora este performansszal állt ki a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárba, hogy meghackelt karácsonyi dalokkal hívják fel a figyelmet azokra, akik fedél nélkül kénytelenek az ünnepeket (is) eltölteni. A #stopkilakoltatás kampány keretében összejött ünnepi kórus azonban nem aratott nagy sikert a vásár biztonsági szolgálata körében, akik Heródes katonáit megszégyenítő határozottsággal léptek fel a hajléktalan honfitársainkért éneklő, békés aktivisták ellen.

Udvarhelyi Tessza, a Város Mindenkié aktivistája elmondása szerint a biztonságiak

„agresszíven nekünk támadtak, lekapcsolták a mikrofont, lökdöstek, elvették a molinót [ezen az ijesztőnek mégse mondható ‘A Város Mindenkié’ felirat volt – a szerk.], kiabáltak, betorzították a hangosítást, hogy ne lehessen minket hallani”

Az őrök ezek után, mivel az aktivisták nem tántorodtak meg, kihívták a rendőröket, akik viszont a helyszínre érkezve, némi beszélgetés után közölték, hogy

„ők nem intézkednek, menjen vissza mindenki nyugodtan énekelni”

A következő egység még aziránt is kedélyes érdeklődést mutatott, hogy vajon a kórus megy-e a ma esti nagytüntetésre, erre azt mondták neki, hogy azt a tagok maguk döntik el, ezután ők is békén hagyták a társaságot.

Karácsonyi kórus a kilakoltatások ellen: Csendes éj

A Bennfentes Kivülállók Közkórus BKK és A Város Mindenkié közös karácsonyi kórusa a kilakoltatások ellen – ami nem nyerte el a karácsonyi vásár biztonsági őreinek tetszését. A nézők viszont azt mondták, hogy folytassuk, úgyhogy így tettünk :-)Csendes éj! Szentséges éj!Mindenkinek nyugta mélyNincs más fent, csak aki utcán hálDrága kisdedéd elvették márHontalan aludjál, meleget álmodjálCsendes éj! Szentséges éj!Rendőrök hangja kelt;Halld gépjűrművük szirénájátMenj oly helyre, hol senki se látEz csak látszatmegoldás, embertelenjogalkotásUgye a petíciót aláírtátok már, hogy 20 ezren lehessünk? https://terjed.ahang.hu/campaigns/stopkilakoltatas

Gepostet von A Város Mindenkié am Freitag, 21. Dezember 2018

 

olkt.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!