Agrárminisztérium: Ha nem a Fideszre szavazunk akkor kenyér sem lesz csak migráns!

Az európai parlamenti voksoláson arról döntünk, hogy a magyar agrárium érdekeit képviselő erőket támogatjuk, vagy hagyjuk, hogy a brüsszeli bürokrácia olyan költségvetést fogadjon el, amely a bevándorlást támogatná a mezőgazdaságnak járó forrásokból – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Feldman Zsolt közölte: az Európai Unió 2021-2027 közötti, a brüsszeli bürokrácia által letett költségvetési javaslata szerint a közösség agrárbüdzséjét 20 százalékkal kurtítanák meg az előző költségvetési ciklushoz képest. E szerint Magyarország a 2014-2020 közötti 12,3 milliárd eurónál 2 milliárd euróval kevesebb pénzhez jutna, a felhasználása pedig nehezebb lenne, több adminisztratív teherrel járna. “Bátran mondatjuk, hogy a javaslatcsomag ebben a formában elfogadhatatlan” – fogalmazott.

Az államtitkár arról nem beszélt, hogy a Brexit miatt kiesik az egyik legnagyobb befizető államtól befolyó összeg, részben ezért kell drasztikusan csökkenteni az EU költségvetését.

Feldman Zsolt szerint a javaslat ahelyett, hogy a leszakadó, fejlesztésre szoruló régiókra koncentrálna, az európai és azon belül a magyar vidéken élő gazdálkodóknak nyújtana segítséget, olyan, a migrációval, a migránsok integrációjával összefüggő célokat fogalmaz meg, amelyek a magyar mezőgazdaságnak, a magyar agrártermelőknek nem állnak érdekükben.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Térdig gázolunk a szarban Hobó szerint!

H Miklós

” Elloptam a rezsicsökkentést! És akkor mi van? Fizess, és pofa be!”

O.L.K.T.

Kiborult a volt pártigazgató! Végleg megbukott az MSZP?

Rubóczki Tamás