Agrárminisztérium: Ha nem a Fideszre szavazunk akkor kenyér sem lesz csak migráns!

Az európai parlamenti voksoláson arról döntünk, hogy a magyar agrárium érdekeit képviselő erőket támogatjuk, vagy hagyjuk, hogy a brüsszeli bürokrácia olyan költségvetést fogadjon el, amely a bevándorlást támogatná a mezőgazdaságnak járó forrásokból – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

Feldman Zsolt közölte: az Európai Unió 2021-2027 közötti, a brüsszeli bürokrácia által letett költségvetési javaslata szerint a közösség agrárbüdzséjét 20 százalékkal kurtítanák meg az előző költségvetési ciklushoz képest. E szerint Magyarország a 2014-2020 közötti 12,3 milliárd eurónál 2 milliárd euróval kevesebb pénzhez jutna, a felhasználása pedig nehezebb lenne, több adminisztratív teherrel járna. “Bátran mondatjuk, hogy a javaslatcsomag ebben a formában elfogadhatatlan” – fogalmazott.

Az államtitkár arról nem beszélt, hogy a Brexit miatt kiesik az egyik legnagyobb befizető államtól befolyó összeg, részben ezért kell drasztikusan csökkenteni az EU költségvetését.

Feldman Zsolt szerint a javaslat ahelyett, hogy a leszakadó, fejlesztésre szoruló régiókra koncentrálna, az európai és azon belül a magyar vidéken élő gazdálkodóknak nyújtana segítséget, olyan, a migrációval, a migránsok integrációjával összefüggő célokat fogalmaz meg, amelyek a magyar mezőgazdaságnak, a magyar agrártermelőknek nem állnak érdekükben.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Felmentették László Petrát . Felrúgott menekült kislány: a Petra néni nem tehet semmiről, én futottam neki direkt a lábának.

O.L.K.T.

Micsoda égés! Orbán magánhadserege a TEK, éppen wellness szállón voltak mikor túszejtés volt Budapest utcáin!

Rubóczki Tamás

BKV: Az utasok harmada nem fog felférni az M3-as metró pótlóbuszokra

Rubóczki Tamás

Hozzászólok