Adtak az oligarcháknak jó sok milliárdot, mikor az államadósság soha nem látott magasságban dönget!

Összesen 150 milliárd forintot oszt szét a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében a kormány hazai költségvetési forrásból, vissza nem térítendő támogatás formájában. Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség több mint 700 pályázattal kapcsolatban hozott pozitív támogatói döntést, és már 624 támogatói okiratot bocsátott ki.  A legnagyobb támogatásokat a kormányzathoz közeli cégek nyerték el – írja a napi.hu.  

A két legnagyobb nyertes ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz köthető. A szántódi, ötcsillagos Balaland hotel építésére 2,9 milliárd forintot kapott a 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family (SZBFamily) Ingatlanfejlesztő Kft., a szintén ötcsillagos Grand Hotel Tokaj beruházására pedig szintén 2,9 milliárd forint pályázati pénz jutott a 2017-ben alapított Tokaj Csurgó Völgy (TVCS) Ingatlanfejlesztő Kft.-nek. A két cég tulajdonosa a 2017-ben alapított DLHG Invest Zrt., ahol igazgatósági tag Szepesi Richárd, a felesége, Kante Awa és Bonnyai Péter, a cég tulajdonosa Szepesi és Kante Awa, akinek édesanyját régóta Matolcsy György legszűkebb bizalmi köréhez sorolják. 

Szintén 2,9 milliárd forint támogatást kapott a CDHT Hotel Projekt Kft. a Tihanyi kastélyszálló és tréning központ elnevezésű hotel megvalósítására. A 2018-ban alapított cég az A8 Palace Hotel Zrt. tulajdonában van, amely Garancsi István (Orbán Viktor kötélbarátja, a székesfehérvári Mol Vidi FC labdarúgóklub tulajdonosa és elnöke, aki többször vitte magángéppel külföldi meccsekre a miniszterelnököt), tovább Csányi Sándor, az OTP és Hernádi Zsolt, a MOL vezérének kezében van.

A felhívásra egyébként összesen 1522 pályázat érkezett, Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerint szakmai szempontok alapján döntöttek.

kép. Molnár f. Árpád

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Exkluzív! Orbán TEK-es kisbuszát egy grazi idegklinika parkolójában fotózták le!

Rubóczki Tamás

Szíjjártó már elfelejtette a Rogán-Habony féle kötvénylázt!

Rubóczki Tamás

A kormánypropaganda sem tudta átírni a Sargentini-jelentést

O.L.K.T.