Abba kerületrészbe költözik a CEU ahol állítólag a Fidesz szerint hemzsegnek a migránsok!

A Közép-európai Egyetem (CEU) ma jelentette be, hogy új campusát Bécs 10. kerületében, Favoritenben, a Quellenstrasse 51.-ben nyitja meg.

A több millió eurós átépítési projekt végén egy 6 emeletes épület, majdnem 20 ezer négyzetméteres területen várja majd a CEU új diákjait 2019 őszén.

A Quellenstrassén lévő campus 2025-ig szolgál a CEU átmeneti otthonaként. A 2025 utáni végleges otthon érdekében az egyetem jelenleg egyeztetéseket folytat Bécs városával arról, hogyan lehetne a Steinhof területén található épületeket az egyetem és a környékbeliek számára előnyös módon átalakítani.  

Az egyetem tavaly decemberben jelentette be, hogy a lex CEU, vagyis a felsőoktatási törvény 2017-es módosítása miatt minden új diákját Bécsben fogadja 2019 szeptemberében. Ez azt írja elő, hogy egy külföldi egyetemnek képzést kell folytatnia az anyaországban is.

Az intézmény mai közleményében közölte, hogy a 2019-es tanév átmeneti év lesz, az új diákok a bécsi kampuszon és Budapesten is tanulnak majd, míg a tanulmányaikat már megkezdett diákok Budapesten fejezik be képzésüket. A 2020-as tanévben már több diák, oktató és munkavállaló tartózkodik majd Bécsben.

A CEU célja, hogy a folyamat végén két kampusszal rendelkezve, két helyszínen folytasson világszínvonalú kutatási és oktatási tevékenységet.

A kétfázisú felújítási projekt első fázisának becsült költsége 8,5 millió euró, amely nem tartalmazza az audiovizuális technológia és a bútorok árát, valamint a tervezési és konzultációs díjakat. A második fázisra az intézmény még nem írt alá szerződést.

Favoriten egyébként az a bécsi kerület, ahol Lázár János tavaly márciusban messzire visszhangzó videót készített arról, hogy Bécset elárasztják a bevándorlók A politikus az országgyűlési választások előtt. még Miniszterelnökséget vezető miniszterként szomorú zenei aláfestés mellett riogatott azzal, hogy a „fehérek” eltűnnek az osztrák fővárosból, Favoritenben pedig piszkosabbak az utcák, láthatóan jóval szegényebb a környezet és sokkal nagyobb a bűnözés. Később a rengeteg hülyeségért, amit összehordott, személyesen bocsánatot kért Sebastian Kurz osztrák kancellártól.

Kapcsolódó cikkek

SZOCIÁLIS TEMETÉS?

O.L.K.T.

Portik Tamás is robbanthat fideszes atomot a választások előtt!

Rubóczki Tamás

Orbán Gáspár egyháza szerint Isten segített kifizetni a plakátkampányt

O.L.K.T.