A vak komondoros Balogh József megint indul a választáson

0

A Bács-Kiskun megyei településen induló képviselőjelöltek között Balogh István neve is. A politikus korábban polgármestere is volt Fülöpházának, 2016 nyarán azonban lemondott, miután élettársa megveréséért jogerősen elítélték.

Balogh József – aki akkor a Fidesz országgyűlési képviselője is volt – 2013 áprilisában, fia lakodalmából hazaérve, ittas állapotban bántalmazta élettársát, aki súlyos arccsontsérülést szenvedett. Elmondása szerint a férfi ököllel többször arcon ütötte, fejét a terasz korlátjába verte. Feljelentést az ügyben a kecskeméti kórház tett, ahová bevitték a sérültet. Balogh a sajtónak azt állította, hogy a nő akkor sérült meg, amikor átesett a család komondor kutyáján, amely azért feküdt az útban, mert vak.

Amikor a verésből büntetőügy lett, a politikus elismerte tettét. Első fokon pénzbüntetés megfizetésére ítélték. 2014-es önkormányzati választáson, és – bár addigra a Fidesz kizárta, ezért függetlenként mérette meg magát – újra polgármesterré választották. Egyedüli pályázó volt a posztra.

2016 júniusában, másodfokon súlyosbították a büntetését tíz hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre, azt követően mondott le a polgármesterségről. Az emiatt kiírt időközi választáson a lányát, Nagyné Balogh Csillát választották meg a város élére. Az idei választáson is Balogh lánya az egyetlen jelölt a tisztségre.

Forrás: hvg.hu /https://hvg.hu/itthon/20190910_vak_komondor_balogh_jozsef_fulophaza_kepviselojelolt?fbclid=IwAR2PvUhiscQ4hUGav3zZeO_2Z-1Xq9LpaTwaIQu-VZXW9ekWqD8qU_ofwA0

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!