A vagyonért felelős miniszternő és férjecskéjének korrupt milliárdos üzlete!

Pénteken derült ki – a Népszava vette észre a GVH honlapján –, hogy a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) teljes egészében megvásárolja a magyarországi földgáztárolásért felelős MMBF Földgáztároló Zrt.-t, amely eddig a kisebbségi tulajdonában állt.

A vételár 19,9 milliárd forint, amelyet az eddig 51 százalékos tulajdonos, az MFB Magyar Fejlesztési Bank kap, azt pedig a 444 emeli ki, hogy az üzletet akár egy családi ebéden is megbeszélhették volna, hiszen amíg az MFB Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter felügyelete alá tartozik, az MSZKSZ vezérigazgatója nem más, mint a férje, Bártfai Béla.

Az üzlettel az állam milliárdos nagyságrendű osztalékról mond le, hiszen az MMBF jellemzően több mint tízmilliárdos bevételt ér el, a 2017-es 10,2 milliárd forintos eredmény után például hatmilliárdon osztozhattak a tulajdonosok. A 2018-ban elért 11,8 milliárd forintot bent hagyták a cégben.

Ami Bártfai-Mager Andreát illeti, a miniszter még a tavalyi miniszterjelölti meghallgatásán tette fel az úgy tűnik, költői kérdést, felügyelhet-e olyan céget, amelyben bármelyik családtagjának szerződése van.

Erre úgy válaszolt, olyan cégekben, amelyek az ő irányítása alatt állnak, a családtagjai nem kaphatnak semmilyen lehetőséget, csakhogy most már mindössze egy rag választja el hazugságtól, a férje ugyanis egy olyan céggel kötött szerződést, amely az ő felügyelete alatt áll.

Kapcsolódó cikkek

Fideszes iskolaigazgató: “Vagy elmész, vagy kicsinállak!”

Rubóczki Tamás

Pintér Sándor: Hazudnak a rendőr szakszervezetek – A túlórapénzek kifizetése az elszámolásoknak megfelelően, ütemezetten történik!

Rubóczki Tamás

Dobrev Klára szerint keményen ostorozni fogják az EU-ból Orbán Viktort!

O.L.K.T.

Hozzászólok