A vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternő megígérte, hogy hogy folytatni fogja az Orbán-kormány vagyonpolitikáját – azaz lopnak tovább rendületlenül!

A legfontosabb feladatok közé a 2010-ben elkezdett vagyonpolitika folytatását, a közvagyon gyarapítását és a vele való ésszerű gazdálkodást sorolta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén kinevezése előtti meghallgatásán hétfőn, Budapesten.

Bártfai-Mager Andrea megjegyezte, hogy a nyolc évvel ezelőtt hivatalba lépett kormány előbb megállította az állami vagyon kiáramlását, majd a stratégiai elemeket visszaszerezte.

A hosszú távú vagyonpolitika kidolgozásához a jelenlegi gazdasági helyzet megfelelő, túl van az ország az elmúlt fél évszázad legsúlyosabb pénzügyi-gazdasági válságán – vélekedett a miniszterjelölt. A magyar gazdaságpolitika jó irányba halad és globális szinten is kedvezőek a kilátások – tette hozzá.

Aktív tulajdonosi joggyakorlást lát szükségesnek például az egységes közműellátás tekintetében, és meg kell erősíteni az állami részvételt a feltörekvő iparágakban is.

– Az állami vagyon értéke megközelíti a 16 ezer milliárd forintot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kezelt vagyon értéke 8600 milliárd forint – mutatott rá az irányítása alá tartozó területek jelentőségére.

Beszélt a hozzá tartozó főbb területekről is. Ami a postát illeti, biztosítani kell a piaci nyereségességet. A Takarék csoportnál továbbra is az a cél, hogy a vidék bankja maradjon a csoport, a közműszolgáltatás területén pedig korszerűsíteni kell.

Bártfai-Mager Andrea a meghallgatásán nem akart beszélni a lakcímére bejegyzett céghálóról, amely százmilliókkal károsította meg az államot. Annyit elmondott, hogy 20 éve külön él gyermekei édesapjától, nincs közös vállalkozásuk, 2001 óta tesz vagyonnyilatkozatot, azóta nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett. Az sem került szóba, hogy fia cége 2016 végén úgy kapott egy nagyobb kölcsönt az egyik legjelentősebb takarészövetkezettől, hogy a cégnek nem volt nagy bevétele, és közben Bártfai felügyelte a kormányzat részéről a szektort.

 

olkt.hu/168ora.hu


..

Kapcsolódó cikkek

Ferenc pápa ismét erőset üzent Orbánéknak!

Rubóczki Tamás

Miközben az emberek tüntetnek, a miniszterelnök jóízűen falatozott Bécsben a Karácsonyi vásárban, Rogán Antallal

O.L.K.T.

Tóth Bertalan: 2022-ben kormányt kell buktatni!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!