A történelem átírása lehetne az új magyar hungarikum!

0

A történelem átírása lehetne az új magyar hungarikum! Schmidt Mária nyomán a teljes Fidesz – kommunikáció belehúzott, hogy ami volt, az nem pont úgy történt. Prostituált módon váltanak történelmet, ha érdekük úgy kívánja.

A “megtörtént” szó újraértelmezése

Biztosan emlékeznek még arra, hogy a Schmidt Mária médiatulajdonos – akkor még kizárólag csak örökösnő és a Terror Háza vezetője – új megbízatást kapott minden magyarok maga által felkent vezérétől. Mária asszony nagyon jól ismeri a történelmet, Őt bízták meg, igazgassa az 1956-os emlékévre készülő nemzeti megemlékezés-sorozatot is.

Schmidt hibázott, és körmeszakadtáig tagadta. Történt ugyanis, hogy egy fotót, amin egy fiatal fiú 1956-ban, hátán fegyverrel vonul a pesti utcán, Dózsa László színész-rendező nevével azonosított, jelentetett meg, ragasztatta tele vele a várost. A fotón azonban családja felismerte Pruck Pált, amit bizonyítékokkal is alátámasztottak.
-írtuk ez áprilisban.

Most azt próbálják gőzerővel kitörölni az emlékezetből, hogy a regnáló hatalom prominensei, élükön Orbán Viktorral a mai fogalmaik szerint Soros-bérenc, hisz sokan a mágnás jóvoltából jutottak diplomához, a Fidesz pedig nagyban köszönheti neki felvirágzását.

Völner Pál igazságügyi államtitkár, a Fidesz Komárom-Esztergom megyei elnöke így emlékszik vissza a közelmúlt történelmére az egyik közpénzből kitartott lapnak adott interjújában. A téma természetesen a fő-gonosz Soros:

A rendszerváltás előtt kialakult róla egy pozitív kép, hiszen segítette azokat az ellenzéki erőket, amelyek a kommunista rezsim megdöntéséért küzdöttek. Ügyesen elterjesztette magáról, hogy ő egy filantróp. Ám a fordulat után már élesen támadta a nemzeti elkötelezettségű Antall-kormányt, fölhasználva hozzá az SZDSZ-t, meg az addigra már kialakított hátországát, „civil homokozóját”.
Ha figyelmesen olvassák, szó sincs már a Fideszről, akik pedig élharcosként álltak ki a megtámadott Soros György mellett:

A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata – Soros Alapítvány 1992. szeptember 28.

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.
Már nem kell szabad légkör?

Völner Pál egy apró, ám annál lényegesebb részletet kihagyott a fent idézett felsorolásból: azt, hogy a 90-es években az SZDSZ mellett az Orbán vezette Fidesz volt az élharcosa annak, hogy Magyarországon szükség van a demokrácia védelmére, és a szólásszabadság kiteljesítésére, aminek egyetlen zálogaként a most sárba taposott Soros Györgyöt nevezték meg.

Ha elég közpénzt szánnak rá a nevünkben, minden bizonnyal a feledés homályába veszejtik ezt a tényt és már csak a megszépítő gyűlölet marad Soros iránt és a piedesztán ott áll Orbán Viktor, minden Magyarok védő-miniszterelnöke. A szó ez esetben is veszélyes fegyver!