A szocialisták tiltakozó magatartással készülnek a Parlamentbe.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint óriási előrelépést jelentettek a szombati demonstrációk, amelyek a vidéket is felélesztették.
Kunhalmi Ágnes vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, olyan települések vettek részt a tüntetéseken, ahol 8-10 éve semmilyen megmozdulás nem történt. Azt is elmondta, visszajött a remény, hogy meg lehet dönteni a jelenlegi kormányt.

Egyre jobban épül az ellenzéki együttműködés is, amely idén kulcskérdés lesz az önkormányzati választásokon – hangsúlyozta, hozzátéve, a civilek, a szakszervezetek és a pártok csak együttműködve tudnak eredményt elérni.

Tóth Bertalan, a párt elnöke elmondása szerint az MSZP a demonstrációk legaktívabb résztvevője. A párt tagjai több mint hatvan rendezvényen, 53 helyszínen voltak jelen – tudatta.
Beszélt arról is:
a február 18-án kezdődő tavaszi parlamenti ülésszakon erőszakmentesen, de mindent meg fognak tenni, hogy megtartsák azt a tiltakozó magatartást, amelyet decemberben kezdtek el.

Az MSZP tiszteletben tartja a jogállami parlament intézményét, de nem vagyunk hajlandóak a Fidesz által állított “látszatdemokratikus” szabályoknak megfelelni – fogalmazott a pártelnök. (MTI)


nyugatifeny.hu

Kapcsolódó cikkek

440-en haltak meg kórházi fertőzésben!

H Miklós

Hadházy Ákos: Üzenjük Papp Dánielnek, jövünk még!

Rubóczki Tamás

Atombomba robbanhat a gyémántba fektetett ellopott milliárdokban – Andy Vajna is nyakig benne van!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok