A szakértő szerint a fegyverkísérlet adatai miatt titkolózhat a nukleáris balesetről Moszkva

0

Hét halálos áldozatot, a Roszatom munkatársainak és az orosz védelmi minisztérium alkalmazottjainak életét követelte az augusztus 8-i nukleáris robbanásos baleset Oroszországba. Vlagyimir Putyin orosz elnök az ügy katonai természetével indokolta, hogy nem közölhetnek minden adatot a történtekről. N. Rózsa Erzsébet, az MTA főmunkatársa úgy véli, nem a sugárzásveszély miatt tarthatták vissza a mérési információkat az oroszok.

Mint ismert, az orosz állami szervek kezdetben még cáfolták, hogy nukleáris eszközt érintett a robbanás, ehelyett arról beszéltek, hogy egy folyékony tüzelőanyagú hajtómű tesztelése során történt a detonáció. Ennek a magyarázatnak azonban ellentmondott, hogy a robbanás közelében hirtelen megnőtt, majd normális szintre csökkent egyfajta sugárzás, magyarázta az InfoRádióban az MTA Világgazdasági Kutató Intézetének főmunkatársa.

https://infostart.hu/kulfold/2019/08/23/a-szakerto-szerint-a-fegyverkiserlet-adatai-miatt-titkolozhat-a-nuklearis-balesetrol-moszkva

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!