A Semjén féle vadászbotrányban nyakig benne van Tiborcz is – és akadnak régi és új cimbik is!

0

Szó szerint Luxemburgban érnek össze a szálak Semjén és Tiborcz körei között!

Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes gáláns vadásztársa egy olyan luxemburgi adótanácsadóval áll kapcsolatban, aki Tiborcz István üzleti körével is üzletel – írja a 24.hu.

Ugyanazzal a luxemburgi adótanácsadóval került bizalmi kapcsolatba Semjén Zsolt vadásztársa, mint akivel Tiborcz István köre is üzletel -tudta meg a 24.hu. Farkas József vállalkozó – aki éveken át fizette Semjén skandináviai vadászatait – a luxemburgi adóparadicsomba bejegyzett családi cégének ügyeit bízta Kacsóh Gábor adótanácsadóra. A lap birtokába került levelezés szerint Farkas kérésére 2012-ben személyesen Kacsóh utalta át az abban az évben megtartott rénszarvasvadászat költségeit a szervezőknek.

Kacsóh Gábor ugyanaz az adótanácsadó, aki összefüggésbe hozható:

  • Paár Attilával, ő Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa volt,
  • Tiborcz korábbi cégével, az Elios Zrt.-vel, vagyis a közvilágítási tenderek nagy nyertesével,
  • továbbá számos hazai állami nagyberuházással.

Kacsóh rejtélyes üzletember, akinek a neve leginkább a nyilvánosan elérhető adatbázisokban bukkan fel, ugyanakkor nem ismeretlen szereplője a magyar gazdaságnak. A német anyanyelvű adótanácsadó, jogász a luxembourgi Deynecourt Ügyvédi Iroda egyik vezetője. De számos hazai gazdasági társaságban is jelen van tulajdonosként vagy egyéb tisztségviselőként. A Heti Válasz korábbi cikkében a Deynecourt Ügyvédi Iroda legfontosabb magyarországi ügyfeleként azonosította a Fidesz-időszak egyik legfontosabb udvari építőcégét, a West Hungária Bau (WHB) Kft.-t, amelynek tulajdonosa a Tiborcz üzlettársaként is emlegetett Paár Attila.

A cikk tovább IDE KATTINTVA folytatódik!

 

 

olkt.hu/zarojel.hu