A reménytelenség egy képen: így gyűrte le Budapestet az idei első hó

Az első hó megérkezett, Budapest pedig annak rendje és módja szerint bele is fulladt a pár centi fehér csapadékba. Több órás dugók, egymás után várakozó vonatok, karambolok és balesetek mindenfelé.

Bár a tegnap esti időjárás-előrejelzések már figyelmeztettek a havazásra, a közlekedés ma reggel már-már menetrendszerűen omlott össze. A MÁV a váltóberendezések nehézkes kezelésével magyarázta, hogy például egy Dunakeszi–Budapest távolság megtételéhez miért van szükség több mint három órára, de az autósok sem jártak jobban, a hótakaró ugyanis egy dörzsölt stratéga összehangolt támadásával ütötte ki a főbb útvonalakat, amelyeken a város megközelíthető. Bár több mint 60 hókotró és több mint 200 hómunkás dolgozik az utakon, bizony, a kisebb utcákban ennek szinte még semmi nyoma.

A legdrámaibb helyzet talán a budai dombok-hegyek útjain alakult ki, ahol szinte mindegyik utca aljára jut egy-egy karambolos, rosszabb esetben felborult autó. A forgalmi viszonyokat jellemzi, hogy a Városmajor környékéről Óbudára eljutni nagyjából másfél órás kalandtúrát jelent, holott ez a távolság száraz időben, normális útviszonyok között még a 20 percet is ritkán éri el.

A vérfagyasztó állapotokat jól mutatja az alábbi Google-térkép, amelyen a ma reggeli forgalmi helyzet látható (a sötétebb vörös, bordó színek mutatják, hogy hol a legsúlyosabbak a viszonyok).

A budapesti forgalom december másodikán, reggel 8-9 között (Kép: Google Maps)

A reggel nyolc óra körül készült ábrához képest mostanra már javult valamennyit a forgalom, de a budai hegyeket még mindig érdemes elkerülni, ha lehet.

Forrás és bővebben:https://nlc.hu/ezvan/20191202/budapest-forgalom-kozlekedes-dugo-tel-ho-havazas/

Kapcsolódó cikkek

Közel fél milliárd forintot akasztott le a magyar adófizetőktől egy fideszes cimbora…

Rubóczki Tamás

Az én otthonom Romániában van, de a hazám mindig Magyarország marad!

O.L.K.T.

Véget ért a szavazás!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!