A rabszolgatörvény miatt a Vasutasok Szakszervezete kész megbénítani az ország vasúti közlekedését!

0

Sztrájk várható a Vasutas Szakszervezet szerint.

Jobb bérekre, kevesebb túlórára és rugalmas nyugdíjrendszerre cserélnék be a vasúti dolgozók a kormánytól kapott karácsonyi ajándékot, a békés családi ünnepre időzített rabszolgatörvényt – írja közleményében a Vasutasok Szakszervezete. Ugyanis nem akarnak és nem is tudnak már többet dolgozni a már most is végtelenül leterhelt, az ünnepek idején is szolgálatot teljesítő emberek.

A vasutasok most, még karácsony előtt szólnak: nem tetszik nekik a kormánytól kapott karácsonyi ajándék, ezért legkésőbb az ünnepek után becserélnék valami másra, például, megfelelő bérekre, kevesebb túlórára, létszámnövelésre, méltó munkakörülményekre, munkájuk elismerésére és az évekkel ezelőtt eltörölt korengedményes és korkedvezményes nyugdíj helyett ígért, de a mai napig nem teljesített rugalmas rendszer bevezetésére, valamint a menetkedvezmény végleges rendezésére – írja a VSZ felhívásában.

A Vasutasok Szakszervezeti is csatlakozik a 2019-ben kezdődő tüntetésekhez és sztrájkokhoz, mi is készek vagyunk forgalmi zavart okozni!

Meleg János elnök szerint végtelenül nagy cinizmusra és a munkásemberek semmibe vételére vall, ahogy a kormány az ünnepre időzítve és tagjai álszent mosolyával kísérve átnyújtotta a magyar embereknek a karácsonyi adományát, a munka törvénykönyvébe becsomagolt korbácsot, amellyel a munkáltatók a végtelenségig hajszolhatják majd a dolgozóikat.

 

 

olkt.hu/MTI