A Putyinbérenc nacionalista boszniai szerb elnököt fogadta Orbán!

Orbán Viktor fogadta Bosznia-Hercegovina szerb nemzetiségű elnökét, Milorad Dodikot, aki kétnapos látogatásra érkezett Magyarországra – írja a 444. Sajtótájékoztatót is tartottak, de erre a portál tudomása szerint magyarországi szerkesztőségek nem kaptak meghívót, külföldi hírügynökségek munkatársainak pedig azt mondták, nem lesz ilyen sajtótájékoztató.

Ehhez képest a szerb sajtó részletesen beszámolt az eseményről, ahol Orbán Viktor megköszönte Dodik látogatását, és a kétoldalú együttműködés fejlesztését ígérte. Ugyancsak szerb sajtó szerint Szijjártó Péter is tárgyalt az elnökkel. Nem hivatalos forrásból származó információk szerint a magyar politikusok arról győzködték Dodikot, hogy ne akadályozza teljesen a NATO és Bosznia-Hercegovina közeledését – a horvátok és a bosnyákok ugyanis nyitnának a szövetség felé, de a szerbek ezt blokkolják.

Bosznia-Hercegovinának három elnöke van, az egyes nemzetiségek egy-egy államfőt választanak, akik nyolchavonta cserélik az elnöki széket.

Dodik a 444 szerint a szerb nacionalizmus meghatározó alakja, Vlagyimir Putyin szövetségeseként tartják számon. 2017-ben az USA szankciós listájára került, a daytoni békemegállapodás végrehajtásának akadályozása miatt, és nagy híve Radovan Karadzicnak.

Hivatalosan a magyarországi szerb kisebbségi önkormányzat vendégeként érkezett.

 

Via: 444.hu

Kapcsolódó cikkek

A nagy családi ebéd

O.L.K.T.

Csak erős idegzetűeknek: Borzalmas állapotok a hullaházban! (Videó)

Rubóczki Tamás

Sáfrány Péter: Közmunkások

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!