A Pécsi Törvényszék bírói közül többen fontolgatják a lemondásukat, mert Handó Tünde fenyegeti őket!

Lehet, hogy valami történni fog a Pécsi Törvényszéken.

Bírák fontolgatják a lemondásukat, mert összetűzésbe keveredtek Handó Tündével, az Országos Bírói Hivatal elnökével.

„Azt vártuk, hogy végre kibújik a szög a zsákból, és Rendeki Ágnes elmondja nekünk is, nyílt színen, hogyan presszionálta őt Handó Tünde arra, hogy mondjon le. Ehelyett öt perc alatt porig alázott és fenyegetett minket”

A helyi bírák 65 százaléka által kezdeményezett ülés témája elvben az Országos Bírói Tanács (OBT) meghekkelt póttagválasztó küldöttgyűlése lett volna, ám öt perc után, a levezető elnök felszólítása nyomán, érdemi történés nélkül átalakult „teadélutánná”. Mondván, a meghirdetett témában nem is lehet összbírói értekezletet tartani. „Éppen úgy, mint a mesében: volt is összbírói, meg nem is” – értékelt felháborodott és csalódott forrásunk.

Helyben egészen másra számítottak. Futótűzként terjedt el ugyanis Baranya megyében – többek között éppen az egyik érintettnek köszönhetően –, hogy Rendeki Ágnest, a Pécsi Törvényszék elnökét és Schadt Krisztán elnökhelyettest is lemondásra szólította fel Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a közelmúltban egy elnöki értekezleten. Úgy tudjuk, ezen a meghívott, nem mellesleg Handó által kinevezett bírósági vezetők is az OBT póttagválasztás következményeiről vitáztak. Információink szerint az OBH elnöke azért távolította volna el a baranyai törvényszék vezetőit, mert Pécsett nem sikerült csillapítani a bírák felháborodását, ráadásul még az összbírói értekezletet is összehívták.

Arról már beszámoltunk, hogy a Handó munkáját ellenőrizni hivatott OBT póttagválasztását lényegében elszabotálták a Handó által kinevezett bírósági vezetők, ami miatt egyre nagyobb a felháborodás a bíróságokon, s egyre bővül a nyilvánosan és nevet vállalva tiltakozók listája is. És mivel a hírek szerint Rendeki Ágnes az OBT tagságáról és a MABIE választmányi tagságáról is presszió hatására mondott le, sokan múlt héten is a távozásának bejelentését vagy éppen ellenkezőleg, a megengedhetetlen nyomásgyakorlás elleni harcos kiállást várták. De ez és a magyarázat is elmaradt, az ülésen a jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv hitelesítőjét sikerült csak megválasztani. Tovább nehezítette a tisztánlátást, hogy mindeközben az ugyancsak megszólított elnökhelyettes, aki a póttagválasztáson is küldött volt és aláírta az OBT-tagok lemondását követő nyilatkozatot is, bejelentette a lemondását, amit Rendeki el is fogadott.

Úgy tudjuk, a fiaskó hatalmas felháborodást váltott ki Pécsett a bírák körében. Az elmúlt hónapok történései miatt pedig már sokan fontolgatják a lemondást is.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Matolcsy szerint új eurázsiai pénz jöhet

O.L.K.T.

Nemzetközi Büntetőbíróság Hága Hollandia

O.L.K.T.

Na, a harcias miniszternő elment megvédeni minket! :D

O.L.K.T.