A nép pénzéből Porschékat gyűjt Matolcsy Ádámka!

Matolcsy György jegybankelnök kisebbik fia, a kormányközeli vállalkozóként közpénzből meggazdagodott Matolcsy Ádám Porsche 911 Targákat gyűjt, a típusból négyet is vásárolt, derítette ki az Átlátszó.

A Porschék közül három előbb abban a XIII. kerületi garázsban állt, amelyik a 444.hu által még 2016-ban bemutatott, Matolcsy Ádám által használt loftlakás közvetlen közelében van, majd a gyűjtemény parkolóhelyet váltott és a Millenáris Mélygarázsba költözött. A lap itt fedezte fel a negyedik luxusautót.

A parkolóhelyeket a New Wave Service Kft. bérli, amely a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdona, vagyis végső soron Matolcsy Ádámé, aki a holdingcég egyedüli tulajdonosa, olvasható a cikkben.

Az Átlátszó szerint a négy autó becsült értéke összesen 60-70 millió forintra tehető és együtt több mint 1200 lóerővel bírnak.

Matolcsy Ádám a lap megkeresésére megerősítette, a négy Porsche 911 valóban az ő tulajdona. Mint fogalmazott, az autókat nem presztízsük, hanem különlegességük miatt választotta. A vállalkozó azt is elárulta, hogy

annak reményében vásárolt befektetési céllal ugyanolyan kivitelű és típusú autókat, hogy így egy későbbi együttértékesítés esetén nagyobb értéknövekedést érjen el velük.

Kapcsolódó cikkek

Putyin csak egy Lada Nivát vallott be.

H Miklós

Egészséges szellemű magyar ember nem lehet fideszes!

O.L.K.T.

Gyurcsány Ferenc: aki közpénzt lop, az nem politikus, hanem bűnöző

O.L.K.T.