A NEMZETKÖZILEG KÖRÖZÖTT BŰNÖZŐ MAGYARORSZÁGON!

0

MI AZ,HOGY MAGYARORSZÁG NEM AD KI EGY NEMZETKÖZI BŰNÖZŐT,AKIT ELÍTÉLTEK?!

Pintér Sándor nem volt hajlandó világos választ adni arra, hogyan kapott Nikola Gruevszki magyar vízumot.

Állítása szerint ez nem hatásköre, pedig illetékes ezekben az esetekben.

Ez idegenrendészeti feladatkör – hárított a belügyminiszter, aki véletlenül pont az idegenrendészeti főigazgatóságot is felügyeli.Gumifalként pattan vissza a kormányról minden olyan kérdés, ami Nikola Gruevszki, a korrupciós ügyben elítélt volt macedón kormányfő jogszerű magyarországi tartózkodására vonatkozik. Ez történt most Demeter Márta felvetésével is: az LMP-s politikus levélben kérdezte meg Pintér Sándor belügyminisztert, hogy

Magyarországtól politikai menedékjogot kérő és kapó Gruevszki igényelt-e magyar D vízumot szökése (2018 novembere) előtt,és ha igen, pontosan mikor, melyik külképviseleten nyújtotta be igényét?Mikor, melyik magyar külképviseleten kapta meg az igazolást?Milyen személyes okmányához csatolták a D vízumot?Mikor adták ki a tartózkodási engedélyt, aminek átvételére D-vízumot kaphatott a volt madecón miniszterelnök?

A D vízum egyszeri belépésre és 30 napos helyi tartózkodásra jogosítja fel az úgynevezett harmadik ország (ilyen Macedónia is) állampolgárát, akinek aztán érdemes gyorsan az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz – leánykori nevén a bevándorlási hivatalhoz – fordulnia, ha hosszabb ideig szeretne maradni. Abból, hogy Demeter többször is rákérdezett a vízumtípusra, sejthető, hogy megerősített információi vannak az ügyben.

Valaki más tudhatná, aki én vagyok

A válaszból kiindulva, Pintér Sándor nem is akart különösebben fáradni, hogy valamilyen rafináltabb érveléssel hárítsa a kérdéseket. Mint írta,

„A D típusú vízumokkal összefüggő adatkezelő szerv, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az általa vezetett nyilvántartásokról kizárólag a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvényben előírt szigorú feltételek betartása mellett, csak meghatározott szervek, hatóságok részére adhat ki információt”.

Csakhogy az adatkezelő főigazgatóság Belügyminisztérium rendvédelmi háttérintézményének számít, és végső soron Pintér Sándor felügyelete alá tartozik – akinek meghatározott körben így kiadhatna adatokat.

Magyarán, a belügyminiszternek csak kérnie kellett volna az OIF-et, helyette azonban gyerekes hárítással meghatározott szerveket, szigorú feltételeket emlegetett, mintha nem tudná, nem tudnánk, hogy ő is illetékes az ügyben.

Tegyük hozzá, Orbán Viktor sem erőltette meg magát, amikor a 24.hu arról kérdezte, hogy Nikola Gruevszki – aki a kormány szerint biztonságos harmadik országnak számító Szerbián keresztül érkezett magyar területre – most miért nem egy röszkei tranzitzónában ül, ahelyett hogy Budán látogatna éttermeket.

Ez egy jogi kérdés, kérdezzék a jogászokat! -mondta a hírportálnak az amúgy jogász végzettségű miniszterelnök.

Szeretlek Egerszeg

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!