A Momentum 5 intézkedési terve a konzultációs milliárdokból!

0

A MOMENTUM 5 INTÉZKEDÉSE, AMIT EGY FELELŐS KORMÁNYNAK MEG KELL TENNIE!

A koronavírus elérte Európát: Olaszországban egyetlen hétvége alatt háromról több mint kétszázra ugrott a megerősített koronavírusos megbetegedések száma, majd Ausztriában és Horvátországban is megjelentek az első betegek.

Magyarországnak fel kell készülnie a koronavírus hirtelen megjelenésére, hogy a lehető leghatásosabban megfékezzük annak terjedését. A Momentum az alábbi 5 intézkedést javasolja, amiket egy felelős kormánynak minél előbb meg kell lépnie:

1️⃣ STOP SOROS helyett STOP KORONAVÍRUS: Indítson információs kampányt a kormány a propagandára szánt milliárdokból. A legújabb, csak uszításra alkalmas kommunikációs kampányokból csoportosítsák át a forrásokat egy információs kampányra, amivel tájékoztatható a lakosság a megelőző intézkedésekről.

2️⃣ Fokozott ellenőrzés bevezetése a reptereken és a határokon. Fokozott ellenőrzésre van szükség az országhatárokon, hogy már a határon megkezdhessék a betegek szűrését. Emellett a reptereken mostantól ne csak a Kínából érkező utasokat vizsgálják, hiszen a vírus már egyre több országban jelen van.

3️⃣ Gyors képzés a háziorvosoknak. Vegyenek részt a háziorvosok egyetemek által szervezett oktatásokon – hasonlóan ahhoz, ahogy a Szegedi Tudományegyetemen minden egészségügyben dolgozónak dokumentáltan részt kell vennie egy belső oktatáson, amit az infekciókontroll osztály tart.

4️⃣ Megfelelő eszközök beszerzése, élelmiszertartalék felhalmozása. Magyarországon globális vírus jelenléte nélkül is kórházi fertőzésekben halnak meg emberek, egyértelmű, hogy a kórházaink nem állnak jelenleg készen egy ilyen agresszíven terjedő vírus megfelelő kezelésére. Megfelelő mennyiségű légzésvédőt és fertőtlenítőszert kell biztosítani az orvosok és ápolók számára, valamint élelmiszertartalékra is szükség van – 2016 óta tudjuk, hogy az államnak nincs élelmiszertartaléka, ami egy komolyabb járvány esetén komoly problémákat okozhat.

5️⃣ Az állam támogassa a betegek családjait. A magyarok nagyobb része hónapról hónapra él megtakarítás nélkül, így nem tudják például fizetni a közüzemi számlákat, a betegség felüti a fejét a családban. Garantáltatni kell, hogy ebben az esetben az állam fizeti ezeket a számlákat, a nagy szegénységben élők számára pedig biztosítja az élelmiszerellátást!

📢 A MOMENTUM 5 INTÉZKEDÉSE, AMIT EGY FELELŐS KORMÁNYNAK MEG KELL TENNIE 5️⃣A koronavírus elérte Európát:…

Gepostet von Cseh Katalin am Dienstag, 25. Februar 2020

Kép. Momentum Facebook

Szerző. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője.