A miniszterelnök és kormánya elé vitték a súlyosan beteg Zente ügyét, de azonnal elutasították, hogy nem segítenek rajta

0

Az egész magyar internetes közösség arról beszél, hogy a kis Zentének hogyan is lehetne segíteni, bár sok ember azt írja, hogy irreálisan sok pénzről van szó:

700 millió forint, de hisz az édesanya az emberi jóságban.

A Jobbik alelnöke Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője Varga-Damm Andrea, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a Párbeszédes Szabó Tímea és a szintén Párbeszédes Szabó Rebeka, a DK-s Vadai Ágnes, a független Szél Bernadett és az LMP-s Demeter Márta felterjesztette az Országgyűlés elé Orbánékhoz az ügyet, mint ahogyan a szintén SMA-1 izomsorvadásban szenved, betegségben szenvedő kislány ügyét is, amit elutasítottak szintén. A Zente kezelésére kért segítséget Kósa Lajos fideszes kampányfőnök a TV2-n futó Mokka műsorában utasította vissza.

“A kormány szeretné kifejezni a szülőknek és hozzátartozóknak a fájdalmát a gyermekük betegségét illetően, de ebben nem tud segítséget nyújtani. Az ilyen fajta betegségek jelen állapotban a szakirodalom szerint a gyógyíthatatlan kategóriába sorolandóak, ezáltal nem tud rá az állam semmilyen egészségügyi támogatást nyújtani. A gyógyítató betegségekre több milliárd forint pénzt különít el az állam, de az SMA izomsorvadásos betegség nem tartozik ide. A spinális izomatrófia (SMA) autoszomális recesszív módon öröklődő, jelenleg gyógyíthatatlan betegség.”

 

Bezzeg Mészáros Lőrincnek felcsúti oligarchának 1-1 beszerzés alatt oda adnak nem 700 milliót, hanem 10 -szer 700 milliót azaz 7 milliárdot, és még ennél is többet. Megérett ez az ország a süllyesztőben való eltűntetésre…

Egyébként ellenzéki politikusok segítségével is eddig 450 millió forint gyűlt össze a kezelésre.