A mi pénzünkből a kormány 16 millió dollárért vett washingtoni villát

A Fehér Háztól hat háztömbnyire van az épület, amelybe az Amerikai Festékgyártók Szövetsége után a magyar követség költözhet.

Az ingatlannyilvántartás szerint a magyar állam 16,5 millió dollárt fizetett a Rhode Island avenue 1500 szám alatt álló Brodhead-Bell-Morton udvarházért – írja a Washington Business Journal alapján a Népszabadság. Az Amerikai Festékgyártók Szövetsége 2014-ben hirdette meg a 6000 négyzetméteres historizáló stílusú épületet.

A villát 1879-ben építették, tíz évvel később Levi Parsons Morton amerikai alelnök vette meg néhány nappal beiktatása előtt, de később is számos híresség élt a házban. Az Amerikai Festékgyártók Szövetsége 1939 decemberétől működött a házban. A magyar követség jelenleg a Shoemaker St. 3910 alatt működik Cleveland Parkban. Az az épület 10 ezer négyzetméteres, de az újonnan vásárolt ház sokkal láthatóbb jelenlétet biztosítana a követségnek. A hírt egyelőre a magyar nagykövetség nem kommentálta.

https://24.hu/fn/gazdasag/2016/02/23/a-kormany-16-millio-dollarert-vett-washingtoni-villat/?fbclid=IwAR30nCYLOMkdlJM6K1LOkdWcYadXXYvY7DTX5LkCzokkoQbUYLO9WMBrkJA

Kapcsolódó cikkek

A kedves Vezető Karácsonyi ajándéka: Drágul a kenyér és minden más

O.L.K.T.

Dobrev Klára: “A pávatáncnak vége!”

Rubóczki Tamás

Méghogy nincs Eurónk? De van! Íme:

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!