A magyar ügyészség nyomozást rendelt el a Microsoft-ügyben. Az amerikai vizsgálatok előtt nem láttak semmi gyanúsat.

0

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelenős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Microsoft-ügyben – jelentette be a szervezet.

Az ügyészség választ kapott az amerikai igazságügyi minisztériumtól a feltett kérdéseire, illetve az amerikai hatóságok által nyilvánosságra hozott dokumentumok elsődleges elemzésével is végeztek.

„Mivel a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható, a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el” – írják.

Az ügyészségre a botrány kirobbanása óta két feljelentés érkezett az ügyben, és ettől függetlenül megkeresték az amerikai igazságügyi minisztériumot információszerzés céljából.

Az ügyben egyébként korábban érkezett már feljelentés a magyar ügyészségre, erről Polt Péter még 2018 októberében azt közölte, hogy „bűncselekmény gyanújának hiányában” elutasították.

 

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!